Regjeringen i Japan la fram økonomisk redningspakke på 1.100 milliarder kroner

Japans statsminister Shinzo Abe la torsdag fram en økonomisk pakke som skal stimulere landets økonomi etter naturkatastrofene det siste året.

Japans statsminister Shinzo Abe la torsdag fram en økonomisk pakke som skal stimulere landets økonomi.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Pakken på 13.000 milliarder yen, eller 1.100 milliarder kroner, skal også mildne effekten momsøkningen i oktober og bidra til at landet takler en potensiell økonomisk nedgang etter kraftig vekst i forbindelse med olympiske leker, som skal arrangeres i Japan i 2020.

Nær halvparten av den økonomiske stimulansepakken skal brukes på offentlige investeringer etter flere naturkatastrofer i landet det siste året. Tyfonen Hagibis i oktober førte til store skader på infrastrukturen, og minst 74 personer omkom.

Den japanske økonomien har vokst hittil i år, delvis på grunn av sterk etterspørsel i forbindelse med OL-forberedelsene. Men noen analytikere har advart mot at Japan kan oppleve en nedgang etter lekene.

Markedene reagerte positivt på pakken. Den japanske Nikkei-indeksen steg 0,7 prosent torsdag, mens den bredere Topix-indeksen klatret 0,5 prosent. Byggesektoren var blant vinnerne på Tokyo-børsen.

Les også

Verste fall i japansk detaljhandel siden 2015 etter momshopp

Publisert:

Her kan du lese mer om