Beckmann-sjefen til unge: – Ta initiativ!
I 2016 gikk Ole Falk Hansen seirende ut av Ledertalentene som årets «finansess.» I dag er han toppsjef i nysolgte Beckmann, og oppfordrer unge ledere til å ta plass: - Ikke vent til noen ber deg ta ordet!
Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!
For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.
Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.
Ole Falk Hansen (38) er CEO i merkevareselskapet Beckmann, kjent for sine mange skolesekker. I forrige uke solgte oppkjøpsfondet Herkules, som har eid sekkeprodusenten siden 2017, selskapet til kinesiske Shanghai M&G Stationary, ifølge Finansavisen.
Tobarnsfaren fra Sørlandet utmerket seg tidlig som en talentfull leder, blant annet i ulike lederstillinger i Aker Solutions og boreselskapet MHWirth.
Som 33-åring stakk Hansen av med tittelen «Årets finansess» i «Ledertalentene 2016», en årlig konkurranse E24 arrangerer blant annet sammen med NHO.
Toppsjefen i Beckmann er tilbake på kontoret i Kristiansand når E24 ringer ham for en ledelsesprat.
Kjenner du Norges største ledertalent?
– Hvilke tre ord beskriver deg best?
– Utålmodig, inkluderende og pågangsrik.
– Hvordan er det å være ung leder?
– Akkurat nå jobber jeg i et ungt miljø, og føler jeg er helt på alderssnittet, samt at jeg er blitt noen år eldre. Da jeg jobbet i Aker Solution var jeg ung blant mange rutinerte medarbeidere med lang erfaring. Jeg tenker at man ikke skal være redd for det, men heller gripe fatt i mulighetene det gir.
– Som ung leder er det viktig å lytte til de med erfaring, men samtidig ta egne valg og beslutninger.
– Hva er den viktigste egenskapen for å være en god leder?
– Å kunne få folk med seg, og få de til å dra i samme retning. En god leder har også et pågangsmot som får folk med seg.
– Hva er det mest utfordrende ved å være leder?
– Kanskje å skru av når man ikke er på jobb. Under coronapandemien har det å være leder bydd på ekstra utfordringer ved at en ikke har vært like synlig og fysisk til stede som normalt. Da gjelder det å finne alternative møteplasser og muligheter for at alle blir involvert og får gitt sine innspill og kommentarer. Som leder er det viktig å sørge for at alle blir hørt.
Ung leder: – Forsvaret gjorde meg til en god sjef
– Kan du gi et eksempel på en skikkelig utfordring du som leder har stått i?
– Det var veldig utfordrende å ha en lederposisjon i MHWirth da oljekrisen startet i 2014 og vi på kort tid gikk fra 4.500 ansatte til 1.500 ansatte. Vi måtte gjennomføre ekstreme omveltninger i selskapet, og det var utfordrende å i første fase skulle «slukke brannen» for så å lage en gjenoppbygningsplan.
– Hvordan vil du beskrive din lederstil?
– Litt på samme måte som jeg beskrev meg selv. Det er viktig for meg å få med folk, og å være inkluderende. Som leder må jeg være en motivator som får hjulene til å rulle samtidig som jeg gir de ansatte ansvar og mulighetsrom til å levere selv.
Nominasjoner til Ledertalentene kan sendes inn her!
– Hva er dine beste tips til andre unge ledere?
– Grip muligheten når den byr seg, og ikke vær redd for at noe er for stort eller for lite for en. Vær bevisst på å gjør mest mulig ut av mulighetene som blir gitt deg slik at du får erfaring. Det er også viktig å ikke være redd for å ta initiativ når du først har fått en mulighet: Ikke sitt og vent til noen ber deg om å ta ordet. Ta initiativ i møter! Initiativ er alltid verdsatt hos andre ledere.
– Hvor er du om ti år?
– Da tror jeg at jeg har fortsatt jobber med noe som er utfordrende og spennende. Nøyaktig hvor i verden eller hvilket selskap jeg jobber for om ti år, vet jeg ikke, men det må være en givende og spennende arbeidssituasjon.
Hjelp disse med å kåre Norges største ledertalent
Når samtalen nærmer seg slutten, utfordrer E24 toppsjefen på noen dilemmaer.
– Kontor eller hjemmekontor?
– Kontor.
– Nettavis eller papiravis?
– Papiravis.
– Android eller Apple?
– Apple
– Taco eller pizza?
– Pizza
Almanakk eller digital kalender?
– Digital kalender.
– Hund eller katt?
– Hund.