Årets ledertalent i Øst-Norge: - Man får litt gratis ved å vokse opp i et flerkulturelt miljø

Investeringsdirektør Morten Borge i Ferd er årets ledertalent på Østlandet. Han har tatt skrittet fra drabantbyjungelen til finansjungelen.

LEDERTALENTETS FORDEL: Investeringsdirektør Morten Borge i Ferd Capital - årets ledertalent på Østlandet - mener bakgrunnen fra Ellingsrud i Oslo har gitt ham ekstra «stå på-vilje».

  • Anders Park Framstad
Publisert:

– Bakgrunnen min har helt klart formet meg som person, og min oppvekst på Ellingsrud er kanskje ikke helt typisk. Jeg har måttet jobbe hardt for mye her i livet, sier investeringsdirektør Morten Borge i Ferd til E24.

Årets fremste ledertalent på Østlandet er en 33-åring med en litt annerledes bakgrunn enn mange av kollegene i finansbransjen.

Se topplisten for Østlandet her

Morten Borge er i dag én av tre sjefer i Ferd Capital og har med det ansvar for strategi og daglig drift i selskapet. Han sitter i ledelsen for ti personer og forvalter investeringer i mangemilliarderklassen.

Borge beskrives som et eksepsjonelt talent: Kreativ, offensiv og lynende intelligent. Og flere trekker frem ydmykhet og svært gode sosiale evner.

Perspektiver fra Oslo øst

Disse kvalitetene ble spisset rundt halvannen mil unna Ferds kontoer på Lysaker, i nærmiljøet og på fotballbanen på Ellingsrud i Groruddalen. Her, i et område som opp gjennom årene har fått mer enn litt negativ omtale, vokste Borge opp med en alenemor som jobbet fulltid i butikk.

– Jeg har måttet jobbe mye ekstra og deltid gjennom alle mine skole- og studieår, ettersom det var nødvendig for å betale for studier og andre ting, sier han.

Miljøet i Groruddalen er preget av høy tetthet av ikke-vestlige innvandrere. Borge mener dette har vært en fordel.

– Det er ganske store forskjeller mellom øst og vest i Oslo, og når du vokser opp i Groruddalen opp på 80- og 90-tallet får du på en god måte en erfaringsbakgrunn og perspektiver som kanskje ikke hadde vært så lette å tilegne seg dersom man vokser opp i Holmenkollen i samme periode, sier han.

Ifølge 33-åringen har oppveksten i det flerkulturelle samfunnet på Ellingsrud styrket hans evne til å forstå mennesker og kulturer, og gitt ham en slags ekstra «stå på-vilje».

– Det har gitt meg ekstremt mye. Mange av mine beste venner har bakgrunn fra helt andre land enn Norge, og det har vært utrolig inspirerende å se arbeidsinnsatsen de har lagt ned. Mange av dem har klart seg veldig bra, sier han.

Som en heldig «bieffekt» har det også hjulpet ham til å bli usedvanlig språkmektig. I tillegg til å ha lært seg meget bra gresk gjennom en halvt gresk kone, blir det fortalt at Borge kan gjøre seg godt forstått på urdu, og at han evner å skille godt mellom utallige språk som persisk, arabisk og tyrkisk.

– Man får litt gratis ved å vokse opp i et flerkulturelt miljø dersom man er litt språkinteressert i tillegg, ler han.

– Liker å jobbe med mennesker

Borge var lenge en lovende fotballspiller, og han tok med seg tankegodset fra den sportslige prestasjonskulturen inn i studier og senere jobb. Fremdeles kan han tenke i sportslige termer når han må prestere i jobbsammenheng.

At han skulle bli leder, har imidlertid vært mer tilfeldig.

– Jeg har fokusert på å bygge en viss form for kompetanse, og så har lederoppgavene og lederansvaret kommet underveis. Sannsynligheten for å bli leder er kanskje ikke større dersom man planlegger for det fra dag én, enn om man er bevisst på å bygge riktig kompetanse og en grunnmur over tid, sier han.

Han tok for alvor steget inn i ledernes rekker da han tok med familien og flyttet til Stavanger for å bli finansdirektør i et av Ferds porteføljeselskaper, Interwell, i 2010.

Senere har han for alvor forstått kraften som ligger i å få mennesker til å jobbe sammen.

– Jeg liker å jobbe med mennesker, å kommunisere og å se hvilken effekt jeg kan ha på andre, sier han.

Får lov til å feile

Borge skryter stort av arbeidsgiveren Ferd, og beskriver et miljø der eieren Johan H. Andresen har lagt til rette for at man kan prøve og feile – så lenge man lærer av feilene sine.

Dermed har han unngått «høydeskrekk» ettersom både oppgavene og ansvaret har blitt større.

– Man er helt avhengig av å ha dyktige mennesker rundt seg, noe vi helt klart har i Ferd og våre porteføljeselskaper. Vi har en kultur der man tør å satse og det er takhøyde selv om vi forvalter store verdier, sier han.

Tobarnsfaren gir også Andresen mye av æren for at det har vært mulig å kombinere familieliv med en jobb der man må være tilgjengelig «nesten kontinuerlig».

- Han holder telling på antall barn født i Ferd, og det sier noe om at det er greit å ha en krevende stilling samtidig som man passer på familien, sier Borge.

Les også:

Bård (29) er leder for 42.000 skandinaverÅrets ledertalent på Sørvestlandet: - Åpenlyst at jeg heier på Rosenborg- Jeg kommer nok aldri til å bli noen ekstremsportutøverÅrets ledertalent i Vest: Finner løsninger på problemene i motbakker og regnÅrets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre gangerÅrets ledertalent i Nord-Norge: - Man må ikke bli spist opp av jobben

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Ledertalent foreslås til PGS-styret

  2. Morten Borge (35) blir ny konsernsjef i Ferd

  3. Den nye Ferd-sjefens vei til toppen

  4. - Man må ikke bli spist opp av jobben

  5. Bård (29) er leder for 42.000 skandinaver