Gode råd til godt voksne jobbsøkere: Slik får du ny jobb når du er senior

Har du vært i jobb i noen år, men tenker på å bytte beite? Her er rådene du bør lytte til når du skal finne ny jobb.

Få frem sterke sider: Å bli intervjuet av en som er mye yngre kan være en utfordring. Her får du råd til hvordan du søker jobb når du har vært i arbeidsmarkedet i en del år.

Illustrasjonsfoto: Frédéric Cirou
  • Varg Aamo (tek.no)
Publisert: Publisert:

På tide å skifte beite? Jobbjakt kan være en utfordring for noen og enhver. Likevel er de fleste råd til hvordan du skal gå frem rettet mot de unge og nyutdannede.

– Vær ærlig med at du er senior. Trekk frem styrken i lang erfaring og bred kompetanse, så vel som dine personlige egenskaper, råder administrerende direktør i ISS Personalhuset, Carl-Fredrik Bjor.

Les også: Dette må DU spørre om når du er på intervju

CV er inngangsbilletten. Selv om du ikke har skrevet en CV på 30 år er den minst like avgjørende for deg som for noen som skal søke på sin aller første jobb.

– En god CV er alltid viktig, uansett om en er fersk eller erfaren. Det er egentlig lettere for noen oppe i 50-årene enn for en nyutdannet å skrive en god CV, fordi mennesker i denne gruppen har erfaring de kan vise til, sier Guri Larsen, direktør for Adecco Search & Select.

– CVen er inngangsbilletten til intervjuet. Å skrive den kan også være en nyttig øvelse for din egen del, fordi det forbereder deg på intervjuet – og gir deg en påminnelse om hvilken kompetanse du faktisk har, sier Larsen.

– Men det er viktig å ikke «overselge» seg selv, slik at arbeidsgiver får inntrykk av at man er overkvalifisert. Sørg for å bruke en moderne og profesjonell mal til CV-en, og ta gjerne kontakt med noen som kan bistå med rett materiale, råder Bjor.

Les også: Slik briljerer du på andregangs jobbintervju

Maks to sider – og vekk nysgjerrighet. Det finnes mange sider på Internett hvor man kan se CV-maler, og i flere av disse kan man fylle ut sine egne opplysninger selv.

Fatt deg i korthet. Vær godt forberedt, ha en konsis, oversiktlig CV og et presist søknadsbrev – da er mye gjort, og du er forbi 4-5 konkurrenter allerede, råder Guri Larsen i Adecco.

Foto: Adecco

De færreste slike maler er på mer enn to sider. Larsen sier dette er en grense jobbsøkere som har mye de vil fortelle bør sørge for å holde seg innenfor.

– En gjenganger hos godt voksne jobbsøkere er dessverre at mange ikke kan fatte seg i korthet. Jeg har sett mange CVer på både tre, fire og fem sider, forteller hun.

– Hvis jeg sitter med en kortfattet og poengtert to-siders CV i den ene hånden, og en femsiders novelle av en CV i den andre, er det ikke vanskelig å tenke seg hvilken av disse jeg finner mest oversiktlig. Du må fatte deg i korthet, bemerker Adecco-direktøren.

– Det er fullt mulig å få en CV på maks to sider selv med 30 års arbeidserfaring. Du bør også spare litt krutt til selve intervjuet – ikke prøv å fortelle absolutt alt, men gjør heller rekruttereren interessert i å vite mer om deg, er hennes råd.

Les også: Dette er det forbudt å spørre om under jobbintervjuet

Ærlighet varer lengst. Har du noen perioder du ikke har vært i jobb mener begge ekspertene at du burde være åpen om bakgrunnen for dette.

– Det er ikke nødvendigvis negativt at man har vært borte fra arbeidslivet et par år, forutsatt at man rett kompetanse, sier Bjor i ISS Personalhuset.

Hold deg oppdatert. Carl-Fredrik Bjor i ISS Personalhuset forteller at det er viktig å holde seg oppdatert hvis man er utenfor arbeidslivet en stund.

Foto: ISS

– Men det er viktig å vise at du er oppdatert på det som har skjedd i samfunnet i perioden. Du bør også være forberedt med et godt svar på hvorfor du har vært ute av arbeidslivet, legger han til.

Guri Larsen i Adecco påpeker at det er ingen grunn til å prøve å skjule det dersom du har blitt nedbemannet, siden de fleste rekrutteringsansvarlige uansett vil ønske å få vite hvorfor det er hull i CV-en din.

– Årsaken til hull i CV-en vil komme frem uansett. Dessuten er det mye mer omstilling i arbeidslivet i dag enn for 20 år siden, og de aller fleste vil bli nedbemannet en eller flere ganger i løpet av sin karriere. Det har rekrutterere forståelse for, sier hun.

– Det er mye viktigere å unngå rene hull i CV-en, fordi ser man dét vil det blinke varsellamper – lamper du som jobbsøker ikke vil at skal blinke, forteller hun.

Les også: Slik takler du en dårlig sjef

Krevende å være hjemme. Larsen mener heller ikke det trenger å være problematisk om du har vært hjemmeværende i et år eller to. Hun påpeker at dette ofte er en fulltidsjobb i seg selv.

– Har du vært hjemmeværende, så skriv det opp. Det krever mye kompetanse innen både logistikk og innkjøp. Jeg har sett kandidater som har formidlet dette poenget godt, og blitt ansatt, forteller hun.

– Og er du godt voksen har du kanskje tatt noen kurs som har bidratt til din spisskompetanse? Da kan du føre disse opp under kurs og utdanning. Det er viktig å få frem hva du har av kompetanse, sier Larsen.

– Sammen med en god CV må man ha et godt søknadsbrev. I dette bør du si noe om karrieren din så langt, men også hva du ser for deg fremover. Det er viktig å fortelle noe om hva man motiveres av, for å bli innkalt til intervju, forteller hun.

For flere saker om jobb og pensjon: Følg oss på Facebook

Ha et åpent sinn. Når prosessen har kommet så langt at du blir innkalt til intervju, kan det godt hende det sitter noen på motsatt side av bordet som har betydelig færre år i yrkeslivet enn deg selv.

– Mange bemanningsselskaper og bedrifter har rekrutterere mellom 25 og 35. Eldre jobbsøkere kan til tider være noe skeptiske når de møter disse. Jeg vil derfor anbefale at man møter med et åpent sinn, sier Bjor.

Han legger til at som for alle andre er det viktig at man føler seg forberedt til intervjuet – både hva angår stillingen man har søkt på, og selskapet som potensiell arbeidsgiver.

Larsen er enig, og forteller at noen godt voksne søkere finner det ubehagelig å bli intervjuet av noen som er mye yngre enn seg selv.

– Enkelte blir skeptiske. Det kan hende noen kandidater tror en yngre person ikke klarer å se bredden og dybden i deres erfaring, men det er ikke noe man skal være redd for, sier hun.

– Som regel går det bra – og blir man intervjuet av en profesjonell rekrutterer er de vant til å intervjue kandidater i alle aldre.Generelt bør en være ydmyk og ikke tenke på alder, for det gjør ikke intervjueren, avslutter hun.

Publisert:

Flere artikler

  1. Ny forskning om forhandlingsteknikk møter motbør: Slik bør du ta opp lønn på jobbintervju

  2. Planer om å skifte jobb? Start nå!

  3. Dette mener ekspertene om jobbsøkermytene

  4. Unngå fallgruvene: Slik ødelegger du jobbsøknaden din

  5. Betalt innhold

    – Nei, NAV. Det er ikke grunn til panikk om du har gått seks måneder uten jobb