Oppfordrer sjefer til å gi ungdom en sjanse i sommer: Slik gjør du suksess av sommerjobben

Tusenvis av unge får sitt første møte med arbeidslivet i sommer. Sjekk ekspertenes tips til både sjefer og ansatte.

Gi støtte: – Vi vet at arbeidsgivere kan være usikre på hvordan de kan få det beste ut av sine vikarer eller yngre ansatte, sier kommunikasjons- og HR-direktør i McDonalds Norge, Margaret Brusletto.
  • Carsten Henrik Pihl
  • Tone Iren Sørheim
Publisert: Publisert:

Sterk konkurranse. Kampen om sommerjobbene i Norge var i år større enn noen gang, viser statistikk fra nettstedet Finn.no. I april og mai ble ordet «sommerjobb» tastet inn 110.000 ganger i søketjenesten.

Sommerjobben er for mange unge første steg inn i arbeidslivet. For andre er jobbing i sommeren ensbetydende med å vikariere for sjefen for første gang.

Dine Penger har tatt kontakt med ledere som har erfaringer med de helt ferske inn i sommerjobbene, og de som skal ta første steg inn i lederroller.

Ikke vær redd for å ansette unge. Arbeidsgivere bør gå en ekstra runde og se om de har plass til en ungdom i sommer. Det mener en av Norges største arbeidsgivere for ungdom.

– Arbeidsgivere bør våge å ansette ungdom, også for korte perioder. Norsk ungdom er arbeidsvillige og står på. Hvis du gir dem en god start i sommer, kan du sikre deg tilgang på god arbeidskraft for mange år, mener kommunikasjons- og HR-direktør i McDonald’s Norge AS, Margaret Brusletto.

Hun har ansvaret for over 2.000 ansatte, de fleste mellom 16 og 30 år.

– Arbeidsgivere har et viktig ansvar, sier Brusletto.

Les også: Springbrett til fast jobb

Viktig ansvar. Ungdom som jobber ved siden av studier eller skolegang stiller sterkere på jobbmarkedet etter endt skolegang. Det kommer fram i rapporten «Ungdom og Arbeid 2012» laget av McDonald’s i Norge i fjor.

Seks av ti personalledere mener mange unge har relevant utdanning, men mangler praktisk arbeidserfaring.

En sommerjobb kan derfor være gull verdt for studenter og skoleelever. Mange ungdommer vet imidlertid ikke hva de kan forvente av arbeidsgiveren sin i sommermånedene.

– Vi vet at arbeidsgivere kan være usikre på hvordan de kan få det beste ut av sine vikarer eller yngre ansatte, sier Margaret Brusletto.

I deres rapport kommer det frem at halvparten av unge kjenner ikke sine rettigheter som arbeidstakere.

– Vi som arbeidsgivere har et desto større ansvar for å gi dem en god start. Men det er det først og fremst vi selv som tjener på det, mener Margaret Brusletto.

Les også:Styr unna fallgruvene i sommerjobben

Slik blir du en god sommerjobbsjef

Her er Bruslettos fem tips til arbeidsgivere som vurderer å ansette sommervikarer:

1. Ikke alle ungdommer passer i alle jobber. Gjør en innsats for å finne de rette kandidatene, og vær kreativ med hvilke kanaler du bruker for å lete etter dem.

Nåværende og tidligere ansatte eller sosiale medier kan være bedre rekrutteringsarenaer enn en annonse i lokalavisa.

Sørg også for å ha mange nok søkere inne til intervju for å få et godt beslutningsgrunnlag.

2. Vær strukturert i intervjufasen. Hvis du skal gjennomføre mange intervjuer med unge som har liten intervjuerfaring, kan det være lurt å bruke en mal for et strukturert intervju. Slik sikrer du at du spør alle om det samme.

3. Sjekk referanser grundig. Husk at lærere også kan stille som referansepersoner og gjerne har god innsikt i arbeidsvillighet, pålitelighet og sterke og svake sider ved sine elever.

4. Få det formelle i orden. Lag kontrakt på første arbeidsdag, og ta en prat om lønn, rutiner, arbeidstid og arbeidsgivers forventninger.

Sett deg spesielt godt inn i arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid. Det er for eksempel ikke tillatt å la ungdom jobbe alle søndager i sommer, selv om arbeidstakeren selv skulle ønske det.

5. Sørg for god opplæring fra første dag. Med god opplæring sikrer du at arbeidstakeren blir så effektiv som mulig med det samme, samtidig som din unge ansatte opplever mestring og god oppfølging og blir mer motivert til å gjøre en topp jobb så lenge sommerjobben varer.

Les også:Får gratis utdanning verdt hundretusener

Daglig drift. – Gi ansvar til de ansatte som omfatter den daglige driften, større oppgaver bør gjøres før eller etter at lederne drar på sommerferie, råder leder for arbeidslivspolitikk Inger Lise Blyverket hos Virke.

Gjør avklaringer på forhånd. Jobbing i sommerferien kan også åpne mange dører for både arbeidsgiver og mer erfarne arbeidstaker.

Spesielt unge ansatte kan utfordres til å arbeide under nye ansvarsområder, og arbeidsgiver kan se nye og positive sider av arbeidstakeren.

– Vårt første råd til begge parter: Avklar arbeidssituasjonen og utarbeid en avtale. Lag huskelister og påminnelser, sier Inger Lise Blyverket.

Blyverket sier videre at arbeidsgiver bør også gi beskjed om hvem av lederne som kan kontaktes når ved ulike behov.

– Arbeidstakere gis dermed en god mulighet til å vise hva de er gode for, og samtidig lære mer, sier Blyverket.

Hun sier videre at arbeidsgiver kan bruke resultatene fra sommerjobbingen som talent-speiding. Dette er en fin måte å avklare videre karrieremuligheter i selskapet for de "vikarierende daghavende".

Inger Lise Blyverket leder Virkes arbeid med arbeidslivspolitiske saker, blant annet innenfor områdene arbeidsmarked og utdanning/kompetanse.

Følg Dine Penger på Facebook!

Jobbekspertens tips til ferskingene i sommerjobben:

Fem tips fra kommunikasjonsdirektør Anne-Stine Talseth hos bemannings- og rekrutteringsselskapet Adecco.

1. Kom presis. Om du bare følger ett av rådene mine, så velg dette: Kom når du skal, ikke gå før du skal. Du kan gjøre en fantastisk jobb, men hvis du konstant kommer ti minutter for sent vil det være etterlatt inntrykk. Vis at du har respekt for jobben og arbeidsgiver, og hold avtaler.

2. Ikke kjed deg. Det er ikke arbeidsgivers problem om dette ikke er drømmejobben din. Du har påtatt deg en forpliktelse da du takket ja til jobben. Du får betalt for å være der, og det er sikkert noen andre som gjerne skulle hatt denne jobben. Så klag gjerne over jobb, sjef, uniform eller hva du vil – men gjør det når du kommer hjem, og til noen du ikke jobber med.

3. Legg bort (den private) telefonen. Å være mer opptatt i arbeidstid av alt annet enn jobben (som din arbeidsgiver ganske garantert er opptatt av) roper ikke motivasjon, akkurat.

4. Ta initiativ. Vil du ha noe mer ut av sommerjobben, så ta initiativ. Er det noe annet du kan gjøre som er av verdi for arbeidsgiver? Bare det å spørre om det er noe mer du kan gjøre, vil være stjerne i margen.

5. Tenk framover. Be om en attest eller referanse fra lederen din. Arbeidserfaring er noe av det aller viktigste når du søker jobb, og bekreftelse på dette er for verdipapir å regne. Har du lyst til å jobbe for sommerjobbarbeidsgiveren din i fremtiden, fortell det. Legg grunnlaget for neste år ved å spørre om når og hvordan de rekrutterer til neste års sommerjobber, om de trenger ekstrahjelp i løpet av året, med mer. Dette vil bare oppleves som smigrende.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tjen opp til pensjon uten å betale skatt: Sommerjobben gir deg bedre pensjon

  2. Ingrid har fått lukrativt frynsegode: Får gratis utdanning verdt hundretusener

  3. Det er ennå ikke for sent: Under 18 år? Disse sommerjobbene kan du få

  4. Så mange sjefer forventer at du jobber utenfor jobben: Roper varsko om det «skjulte arbeidet»

  5. Stadig flere unge jobber titimers arbeidsdager