IKEA er en av verdens mest attraktive arbeidsplasser

Ingen norske selskaper nådde opp blant verdens studenter.

INNE I VARMEN: IKEA er det eneste nordiske selskapet som har sneket seg inn på listen, når økonomistudenter verden over har kåret sin drømmearbeidsgiver.

Stringer
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

For tredje året på rad snek svenske IKEA seg inn på Universums liste over verdens mest attraktive arbeidsplasser. Selskapet havnet på 30. plass blant verdens økonomistudenter og 45. plass blant ingeniør og IT-studentene.

Selskapet er dermed det eneste nordiske selskapet som når opp blant økonomistudentene, til tross for at selskapet har sunket på listen de siste tre årene med fra en 21. plass i 2012.

Les også

Her er norske studenters drømmearbeidsgivere

- Vi har 135.000 ansatte verden over. For oss er det svært viktig at vi har en positiv effekt på alle disse menneskenes liv, skriver IKEAs presseavdeling til E24.

- Det er viktig for oss at alle føler seg respektert, erkjent og inkludert uansett hvilken stilling du jobber i.

Ikke alene

Blant IT- og ingeniør-studentene så det imidlertid lysere ut for de nordiske selskapene. Den svenske bilprodusenten Volvo og finske Nokia hadde sneket seg inn på listen på henholdsvis 40. og 46. plass.

Dermed har svenskene klart å plassere seg godt blant verdens studenter.

Ingen norske selskaper hadde klart å klatre opp på noen av listene.

- Alle selskaper er unike og vi har helt klart mye å lære av hverandre. Vi opplever at vår tilnærming til ansatte og deres talenter fungerer godt med IKEAs verdier, skriver IKEAs presseavdeling til E24.

Undersøkelsen gjøres hvert år og inneholder svar fra 111.503 økonomistudenter og 102.618 ingeniør- og IT-studenter verden over, ifølge Universums mediepresentasjon.

Google på topp

For tredje år på rad stakk IT-giganten Google av med serien både blant ingeniørene og blant økonomistudentene verden over, viser den ferske undersøkelsen.

Selskapet er verdens største teknologiselskap og har kontorer over hele verden. Selskapets hovedkontor ligger i California, mens selskapets europeiske hovedsete er i Dublin i Irland.

Selskapet var også på topp blant norske IT-studenter da Universum presenterte sine lister for Norge tidligere i år.

- Dette er veldig gledelig, vi merker at vi hele tiden har en jevn pågang med søkere, som legger inn åpne søknader og slikt på våre sider, sa Google Norge-sjef Jan Grønbech til E24 i april.

Han la til at selskapet aldri annonserer stillinger eksternt, fordi de ikke ser behovet for det.

Viktigst med lønning

Nesten halvparten av verdens økonomistudenter oppga at fremtidig inntekt var det viktigste for dem når de søkte jobb. Dette var en økning på neste fire prosent fra året før, heter det i undersøkelsen.

Studentene av imidlertid ikke like opptatt av arbeidsmiljø som samvær med kolleger som tidligere. Ifølge undersøkelsen mente om lag 8 prosent færre av studentene at dette var en viktig del av arbeidsdagen sammenlignet med i fjor.

Her er verdens mest ettertraktede arbeidgivere:

Arbeidsgivere Global Business ranking 2014

Google

EY (Ernst & Young)

PwC (PricewaterhouseCoopers)

KPMG

Deloitte

Microsoft

Procter & Gamble (P&G)

Goldman Sachs

Apple

J.P. Morgan

Arbeidsgivere Global Ingeniør og IT ranking 2014

Google

Microsoft

BMW Group

Apple

GE

IBM

Intel

Siemens

Sony

Shell

(Her finner du hele listen)

Les også:

Jørgen, Peder og Håkon er vinnerne av Årets studentDette er drømmearbeidsgivere for nordiske studenter- De vil måtte omskoleresNæringslivet jakter ledere i Forsvaret- Vi trenger de klokeste hodene

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Universum-listene

Flere artikler

  1. Her er norske studenters drømmearbeidsgivere

  2. – Papirene er inngangsbilletten

  3. Her vil nordiske studenter helst jobbe

  4. Nedskjæringer skremmer økonomistudentene vekk fra oljebransjen

  5. Dette er studentenes drømmearbeidsgivere