Lavere fastrente på studielån

Lånekassen setter fastrenten på studielån videre ned og er fortsatt på historisk lavt nivå. Men vent med beslutningen til 12. juni.

Lånekassen setter ned fastrenten på studielån. Foto: scanpix
Publisert:

Fra 1.-12. juni kan kundene i Lånekassen binde renten på studielånet på 3,162 prosent for tre år, 3,552 prosent for fem år eller 4,426 prosent for ti år.
Dagens fastrentesatser er 3,7 prosent for tre år, 4,2 prosent for fem år og 4,8 prosent for ti års bindingstid.

350.000 kan binde

- Nå har rundt 350.000 lånekassekunder mulighet til å binde renten på studielånet sitt til historiens laveste fastrentesats, sier informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum i en pressemelding.

Astrid Mjærum i Lånekassen.

Vent til fristen 12. juni

Fristen for å søke om fastrente er satt til 12. juni. Dine Penger anbefaler at du bør vente med å binde til fristen går ut, dersom å binde er noe du vurderer å gjøre.
Da vet vi litt mer om hvordan rentemarkedet har utviklet seg etter at rentebetingelsene i Lånekassen ble satt, og det er dermed lettere å komme med et konkret råd.
Skulle markedsrentene, som danner utgangspunkt for Lånekassens renter, plutselig hoppe i været i løpet av juni, blir det i så fall naturlig å anbefale rentebinding, og motsatt.
Dine Penger kommer med en konkret anbefaling rett før fristen for rentebinding går ut, den 12. juni.

Nye regler

Fra 1. juli endrer Lånekassen måten å fastsette renta på. Fra da av vil både den faste renten og den flytende renten bli fastsatt seks ganger i året, mot fire ganger med dagens ordning.

Les mer om hvordan renten på studielån blir fastsatt her.

Du kan heretter velge å binde renten mellom 1. og 12. i annenhver måned. Fristen for å binde renten fra 1. juli er altså allerede 12. juni.
Med den nye renteordningen, vil det være mulig å avbryte fastrenteavtaler i Lånekassen.

15 prosent med fastrente

De som ikke aktivt velger fast rente innen fristen, beholder flytende rente.
Rundt 85 prosent av tilbakebetalerne i Lånekassen har flytende rente, mens 15 prosent har fast rente. Den flytende renten er på 3,065 prosent fra 1. juli.

Publisert:

Her kan du lese mer om