Én av tre overleger vurderer å slutte ved Ullevål

Og fire av ti overleger på Oslo universitetssykehus mener pasientsikkerheten ved sykehuset er dårlig.

VURDERER Å SLUTTE: Oslo universitetssykehus får dårlige tilbakemeldinger av sine overleger, viser ny undersøkelse. Sykehusdirektør Bjørn Erikstein (bildet) sier han tar undersøkelsen på største alvor.
Publisert:

– Dette er veldig bekymringsfullt, sier Legeforeningens tillitsvalgte for overlegene ved Oslo universitetssykehus (OUS), Christian Grimsgaard, til Aftenposten.

Det sier han etter at fire av ti overleger på Oslo universitetssykehus mener pasientsikkerheten ved sykehuset er dårlig, ifølge en undersøkelse gjennomført av Legeforeningen.

Han mener det er måten sykehuset ble organisert på etter fusjonen for rundt tre år siden som er årsak til de ansattes bekymringer for pasientsikkerheten.

LES OGSÅ: Riksrevisjonen: - Det har gått ut over pasientene

Misnøyen gjør at 29 prosent av overlegene sier seg ganske eller helt enig i at de vurderer å slutte i jobben.

– Det er folk som gir opp. Det er en stemning av håpløshet i veldig mange enheter. Det er mange som ikke ser noen utsikt til bedring, sier han.

Sykehusdirektør Bjørn Erikstein tar undersøkelsen på største alvor, men mener den ikke gir et riktig bilde av hvordan situasjonen er.

Det finnes ingen dokumentasjon på at driften er uforsvarlig, opplyser Erikstein. Han viser til at heller ikke fylkeslegen har konkludert med det og at det heller ikke er statistisk grunnlag for slike påstander.

LES OGSÅ: Støre tvilende til OPS i sykehussektoren

Han tar til etterretning at tre av ti overleger vurderer å slutte, og viser til at det alltid vil være uro og usikkerhet blant personalet ved omstillinger. Erikstein sier han tar dette på største alvor, og at de tillitsvalgte skal inviteres til diskusjoner om organiseringen ved sykehuset etter sommeren.

Erikstein forteller videre at målet er å fjerne administrative oppgaver fra legene slik at de får bruke tiden mer effektivt på pasientbehandling.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no