Vurderer å kutte ut gratis kaffe til offshoreansatte

Statoil skal spare titalls milliarder. Å la ansatte selv betale for kaffen på helikopterterminalen, vil spare dem for rundt 3,3 millioner kroner i året.

IKKE POPULÆRT: Statoil-sjef Helge Lund skal frem med sparekniven. Ryktet om at tilbudet om gratis kaffe på helikopterterminalen blir fjernet, faller ikke i god jord hos de ansatte.
 • Ida Hanstad
Publisert:

For en stund siden varslet Statoil-sjef Helge Lund at selskapet skal spare 30 milliarder i 2016, og deretter 8 milliarder årlig.

Som et ledd i dette, ønsker de å fjerne tilbudet om gratis kaffe på helikopterterminalen, hvor de ansatte oppholder seg mens de venter på å bli flydd ut til plattformen. Det mener sokkelleder Per Steinar Stamnes i Industry Energy er hårreisende.

Les også

Statoil kutter 30 milliarder i investeringsbudsjettet

- De visert til at de brukte 3,3 millioner kroner på dette tilbudet i 2013. Nå må vi altså kjøpe kaffen vår selv. Det er så utrolig smålig, sier sokkelleder Per Steinar Stamnes til Stavanger Aftenblad, som først omtalte saken.

- Bruker av fritiden vår

Beskjeden fra ledelsen var ifølge avisen at godt betalte oljearbeidere har råd til å betale kaffen sin selv, noe Stamnes er enig i.

Riktignok mener han at denne saken handler om noe helt annet.

- Vi må møte opp minst en time før avreise. Da bruker vi av fritiden vår, for arbeidstiden begynner ikke før vi kommer ut på plattformen. Nå skal vi altså ikke bli påkostet en kopp kaffe en gang mens vi venter, sier Stamnes til Stavanger Aftenblad.

Les også

Kostnadsgaloppen skal stoppes: - Det er ingen hellige kyr

Ifølge ham er det kun på helikopterterminalene at kaffetilbudet fjernes, mens på kontorene skal kaffen fortsatt være gratis.

Ikke avgjort

Ørjan Heradstveit

Informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil bekrefter overfor E24 at selskapet vurderer å kutte ut tilbudet om gratis kaffe.

- Dette er et forslag som er oppe til vurdering, sier han, og understreker at ingenting er avgjort.

- En avgjørelse vil bli tatt i løpet av nærmeste fremtid, legger Heradstveit til.

Store kutt

Det var i begynnelsen av februar i år at Statoil varslet at de skal kutte både kostnader og investeringer.

I første omgang skal investeringskostnadene kuttes med omlag 30 milliarder kroner over de neste to årene.

Les også

Statoil skyver på produksjonsmål: Men Johan Sverdrup skal sikres

- Dette vil muliggjøre en positiv organisk fri kontantstrøm etter utbyttet fra 2016, skrev selskapet i sin melding 7. februar.

Kuttet på 30 milliarder kroner tilsvarer et kutt på 8 prosent sammenlignet med tidligere anslag, og senker det årlige budsjettet til 20 milliarder kroner.

Les også

Statoil gir mer til eierne

I tillegg skal Statoil, gjennom det de kaller et omfattende forbedringsprogram, årlig spare rundt 8 milliarder kroner fra 2016.

Les også:

Nå kuttes ansatte i subseabransjenRapport: – Usikkert om Mongstad blir drevet videre etter 2017Slik skal Statoil kvitte seg med ansatteStatoil om outsourcingen: - Vil spare flere hundre millioner i året

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Kan bli slutt på gratis kaffe

 2. SAFE raser over at Statoil vurderer å kutte gratis kaffe

 3. Betalt innhold

  Statoil snur om kutt av gratis kaffe på heliporten

 4. Motivasjonseksperter slakter Statoils kaffekutt-forslag: - De bør si unnskyld

 5. Betalt innhold

  Forstår ikke hvor Statoil vil med spareplan