Dette er Midt-Norges største ledertalenter

Banksjefene ruler årets liste fra Midt-Norge.

NI GODE LEDERE: (Øverst fra venstre med klokkeretningen) næringsdirektør Rolf Jarle Brøske (32), entreprenørtalent Kristian Nordtømme (28), assisterende banksjef Arne Marius Kirknes (33), banksjef Mari Haugen Bergem (30), rekrutterer Mads Wildhagen (29), regionsjef Øystein Fjørtoft (32), gründer Alexander kjølstad (27), redaktør Elin Sofie Lorvik (29 og bank-talent Anders Oterholm (34), .
Publisert:

Årets liste over ledertalentene i Midt-Norge speiler Trondheims rolle som finansielt og teknologisk sentrum for landsdelen.

Listen har mange sterke kandidater innen bank- og finans, og to kandidater godt plantet i gründertradisjonen i landsdelens miljø for teknologi og moderne medier.

Dette er årets midtnorske talenter:

Mari Haugen Bergem (30)

Banksjef, Fokus Bank Solsiden i Trondheim

Årets Ledertalent i Midt-Norge

BANKSJEFEN: Mari Haugen Bergem (30), er banksjef i Fokus Bank Solsiden i Trondheim, og Midt-Norges største ledertalent i år.

Mari ble ikke bare Fokus Banks desidert yngste banksjef da hun for to år siden tok jobben som leder for filialen på Solsiden i Trondheim. På kort tid ble også nettopp denne filialen det mest lønnsomme privatkontoret i Fokus Bank.

Bergem har kunde-, personal- og resultatansvar for et kontor med 9.000 personkunder, 12 autoriserte rådgivere og et forretningsvolum på 5 milliarder NOK.

Dette sier juryen om Bergem:

- Mari er lederen som ser helheten og detaljene, sjefen som balanserer krav til sine ansatte med hjelp til deres utvikling, og motivatoren som er ekstremt dyktig til å lage en plan, få med seg gjengen og alltid levere på egne og avdelingens mål.

Til E24 sier hun at hennes beste karriereråd er å velge sine sjefer med omhu - og å takke nei til jobber der man ser at sjefen ikke er inspirerende nok.

LES E24s INTERVJU MED BERGEM:

- Det viktigste valget jeg har tatt, er å velge meg en dyktig sjef

Åtte andre talenter

Her følger de andre åtte ledertalentene i Midt-Norge, rangert i alfabetisk rekkefølge:

POLITIKEREN: Rolf Jarle Brøske (32) er direktør for næringspolitikk i Det norske oljeselskap, og har vært rådgiver for både politikere og toppsjefer i privat næringsliv.

Rolf Jarle Brøske (32)

Direktør for næringspolitikk, Det norske oljeselskap

Rolf Jarle kunne valgt å satse på politikken, men takket nei til en «sikker listeplass» for Høyre for å bli direktør for næringspolitikk i Det norske oljeselskap.

Han har tidligere vært rådgiver for konsernsjefen i Fokus Bank, forbrukerøkonom og leder for myndighetskontakt i samme bank.

Han er en pådriver for å bygge arenaer der unge ledere i Trondheim kommer sammen, blant annet gjennom nettverket NyeTrondheim, og ble allerede som 27-åring kåret til en av de 25 mest lovende personene innen norsk nærings- og samfunnsliv av Økonomisk Rapport.

Rolf Jarle har vært rådgiver også for daværende næringsminister Børge Brende, og rådgiver for både rådmann og ordfører i Trondheim, men har selv også hatt flere verv, både i politikken og i ulike private styrer.

LES OGSÅ: Ledertalentene: Slik blir listen til

REGIONSSJEFEN: Øystein Fjørtoft (32) er sjef for Uno-X Automat i Midt- og Nord-Norge.

Øystein Fjørtoft (32)

Regionsjef, Uno-X Automat

Øystein er regionsjef i Midt- og Nord-Norge for Uno-X Automat, en enhet i Reitangruppen som blant annet selger drivstoff og fyringsolje. Jobben innebærer det totale ansvaret for de 27 Uno-X-stasjonene fra Ålesund i sør til Alta i nord, og dette er et antall som ventes å øke i 2013.

Øystein har tidligere vært distriktssjef for varehandelkjeden Lidl og næringsmiddelprodusenten Leiv-Vidar.

I Uno-X har han ansvar for lønnsomhet og resultat, rekruttering av nye markedsansvarlige og etablering av nye stasjoner. Han beskriver seg selv som en leder med en bevisst lederstil, en viktig egenskap er å motivere medarbeiderne til å ha lyst til å skape verdier - i tråd med Reitangruppens filosofi. Kjeden jobber bevisst med Reitan-systemets verdibaserte ledelse, og Øystein er og har vært sentral i denne prosessen.

AKSJEMEGLEREN: Arne Marius Kirknes (33) har forlatt meglertilværelsen i Pareto til forldel for Selbu Sparebank, der han i dag er assisterende banksjef.

Arne Marius Kirknes (33)

Assisterende banksjef, Selbu Sparebank

Arne Marius er assisterende banksjef i Selbu Sparebank, med det tilhørende ansvaret for bankens resultat, salg-, kunde- og markedsrelasjoner.

Siviløkonomen har tidligere jobbet som blant annet aksjemegler i Pareto Securities - og i lys av dét er det kanskje naturlig at hans medarbeidere nå fremhever at Arne Marius i sin tid i Selbu har lyktes med å skape en salgskultur som har skapt entusiasme og resultater for banken.

Hans kollegaer sier han kjennetegnes ved å ha god selvinnsikt, respekt for medarbeidere, og en lederstil preget av tydelighet og gjennomføringskraft - «et faktisk ledertalent».

LES OGSÅ: Bryggeridirektør Roger Karlsen er Nord-Norges fremste ledertalent

GRÜNDEREN: Alexander Kjølstad (27) har startet sitt eget selskap.

Alexander Kjølstad (27)

Gründer og daglig leder, Smart Media

Alexander er gründer og daglig leder for Smart-Media, en bedrift som utvikler apper og hjemmesider.

Han sitter i kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsetes gründerråd, og er tidligere styreleder i Ung Tiltakslyst.

Alexander ble i fjor tildelt Señor Lyng-prisen, en privat utmerkelse som har som formål å gi et ekstra skulderklapp til nordtrøndere som har utmerket seg med kreative, dristige og framtidsrettede prosjekter innenfor næringsliv og/eller kultur.

Han fremheves også som en pådriver for å vise samfunnsansvar og som en bidragsyter til økt bolyst i distriktene gjennom kreative og humoristiske lokalpåfunn på Høylandet.


LES OGSÅ: De har kåret årets ledertalenter

REDAKTØREN: Elin Sofie Lorvik (29) er redaktør og daglig leder i lokalavisen Sunnmøringen.

Elin Sofie Lorvik (29)

Redaktør/daglig leder, Sunnmøringen

Elin har i ett år vært redaktør og daglig leder i lokalavisen Sunnmøringen, men begynner i løpet av kort tid i en nyopprettet stilling som digital redaktør i Trønder-Avisa i Steinkjer.

Hun har tidligere vært journalist i Innherreds Folkeblad Verdalingen, og har vært innom både Steinkjer Avis og Sykkylvsbladet på veien.

Hun er utdannet journalist og medieviter, og har også hatt flere fagforeningsverv som journalist, blant annet som leder for Nord-Trøndelag journalistlag.

ENTREPRENØREN: Kristian Nordtømme (28) har bevist for morselskapet Boost Communications at han kan drive datteren Boostcom Media til suksess.

Kristian Nordtømme (28)

Daglig leder og medeier, Boostcom Media

Kristian har vært daglig leder og medeier i Boostcom Media siden selskapet ble skilt ut fra morselskapet Boost Communications i 2006.

På seks år har Kristian bygget opp Boostcom Media til en lønnsom virksomhet med solid omsetningsvekst, og innsatsen har blitt belønnet med flere utmerkelser på markedsføringsfeltet.

Boostcom Media leverer løsninger for kundeklubb, sosiale medier og markedsanalyse til handelssektoren i Norge.

Kristian har ansvar for operasjonell og strategisk ledelse i Boostcom Media, forretnings- og produktutvikling samt nasjonalt og internasjonal salgsarbeid, og personalansvar for 16 årsverk.

LES OGSÅ: Boost-sjefen: - Vi må få lov til å belønne dem som vil satse

BANKTALENTET: Anders Oterholm (34) er Nordeas go-to-guy i Midt-Norge.

Anders Oterholm (34)

Leder Personmarked, Nordea Bank Trondheim

Anders er et av talentene som Nordea satser mest på i Midt-Norge, og er i dag leder for bankens personmarked i Trondheim, etter tidligere å ha vært banksjef i distriktsavdelingen på Kyrksæterøra.

For Nordeas region Midt og Nord har Anders' kombinasjon av å være en god salgsleder, hans fagkompetanse og IT-kunnskaper gitt målbare resultater på effektivitet og kundeopplevelser.

Anders fagkunnskap understrekes av hans faste rolle som sensor for AFR-eksamen (Autorisert finansiell rådgiver).

Nordea fremhever også hans evne til å ta vare på «seniorer» og samtidig som han sørger for at yngre medarbeidere får den utviklingen de trenger - og at teamet har felles mål og spiller på hverandres styrker.

LES OGSÅ: Dette er de fremste ledertalentene i Nord-Norge

REKRUTTEREREN: Mads Wildhagen (29) er blitt Academic Works sikreste kort i Midt-Norge, og har bygget opp Trondheims-avdelingen med stort hell.

Mads Wildhagen (29)

Regionsleder, Academic Work

Mads har på bare to år bygget opp bemannings- og rekrutteringsbyrået Academic Works kontor i Trondheim fra null til 16 ansatte, og han har fra dag én levert lønnsomme resultater.

Han har tidligere hatt en teamlederstilling med ansvar for økonomi og IT i samme selskap, der han nå har vært i fire år.

Karrieren i bemanningsbransjen startet i 2007 da han fikk en assistentstilling i StepStone, etter endt utdanning i pedagogikk fra Universitetet i Oslo.

Opprinnelig fra hovedstaden har tilflytteren Mads det fulle beslutnings- og resultatansvaret for den regionale avdelingen i Trondheim.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om