Gir støtte til Haudemann-Andersen

Kjendisinvestor Jan Haudemann-Andersen får støtte av kollega Øystein Stray Spetalen og flere koner til næringslivstopper i sitt pappapermutspill.

GIR STØTTE: Jan Haudemann-Andersen (til venstre) får støtte av trebarnspappa og investorkollega Øystein Stay Spetalen. Støtte gir også, øverst til høyre, Anita Vollvik, som har tre barn med Idar Vollvik, og Siv Beate Reitan, som er gift med Magnus Reitan.

VG/ Scanpix
 • Gunn Kari Hegvik
 • Shazia Sarwar
 • Erlend Ofte Arntsen (VG)
 • Stein Nervik
Publisert:,

- Jeg personlig mener at barnet har best av å være hjemme hos mor i starten. Mor er matfatet, tryggheten og stabiliteten. Sånn har vi gjort det, ikke fordi far ikke vil, men fordi det har vært mest naturlig. Men det er absolutt ikke femi med pappaperm! sier Anita Vollvik (39), som har tre barn med telegründer Idar Vollvik.

Jan Haudemann-Andersens andre investorkolleger lar han derimot dingle i luften med sitt kontroversielle utspill om pappaperm.

«Hvilken kvinne ønsker en mann som tar pappaperm?», spurte kjendisinvestor Jan Haudemann-Andersen (53) i et intervju med E24 i går.

Les hele intervjuet med kjendisinvestoren her!

- Pappaperm er sexy, repliserte Ap-politiker Hadia Tajik (28) på samme nettsted.

- Uttalelsene hans viser at han lever hundre år for sent, sier Julie Brodtkorb (37) i Høyre til VG.

- Hvilken kvinne ønsker seg en mann som Jan Haudemann-Andersen, spør nå jeg, skrev forfatter Tom Egeland (52) på Twitter.

Ment humoristisk

Jan Haudemann-Andersen står imidlertid for det han har sagt.

KRITISK: Julie Brodtkorb sier Haudemann-Andersen lever hundre år for sent. Hun var tidligere gift med investor Tore Aksel Vollberg.

Sara Johannessen

- Spørsmålet mitt må ses på som en morsom motvekt til Audun Lysbakkens, i mitt hode, humoristiske utspill om at regjeringen ikke bare skal tvinge menn til pappapermisjon, men også tvinge stakkarene til felles barnevognturer, sier Haudemann-Andersen til VG, og viser til at likestillingsminister Audun Lysbakken vil ha offentlige trillegrupper for nybakte fedre.

Haudemann-Andersen venter nå barn med samboer og fiolinist Marte Krogh. Investoren har allerede tre barn fra tidligere forhold.

- Jeg stiller bare spørsmålet om kvinner egentlig liker pappapermordningen. Ønsker kvinner en annen kvinne eller ønsker de en mann? Jeg elsker barna mine, men mener bare at det er riktig at kvinnen er hjemme med barnet det første leveåret, sier Haudemann-Andersen, som hadde lite tid til VG i går kveld fordi han var alenepappa:

Han måtte lage mat til seksåringen og niåringen skulle hentes i en bursdag.

Kvinnestøtte

Haudemann-Andersen får støtte av investorkollega Øystein Stray Spetalen (49), som også har tre barn.

MYE OPPMERKSOMHET: Jan Haudemann-Andersens pappapermutspill fikk debatte til å rase torsdag.

Simen Grytøyr

- Jeg er masse sammen med ungene om kveldene, men jeg er ikke noe flink med spedbarn. Det ligger i naturen at mammaen er sammen med spedbarn. Så kan mannen hjelpe til med det han kan. Personlig kunne jeg aldri tatt pappaperm, og kona mi ville ikke at jeg skulle ta det heller, sier Stray Spetalen, som før han legger på røret sier:

- Jeg triller barnevogn, men ikke si det til Jan for da blir han så lei seg.

Haudemann-Andersen får overraskende støtte hos konene til kolleger i det private næringslivet.

Siv Beate Reitan (39) er hjemmeværende, mens mannen Magnus Reitan eier og driver Reitan Gruppen.

- Vi har et gammeldags system hjemme. Han tjener pengene og jeg styrer familien. Det funker for oss. Men man blir definitivt ikke mindre mann av å ta pappaperm. Jeg synes menn som triller vogn og sitter på café er sjarmerende, sier Siv Beate Reitan.

Haudemann-Andersens ekskone, Trine Slåttsveen (42), ville ikke kommentere saken i går, men sier:

- Jeg er absolutt ikke overrasket over utspillet.

- Familie viktig

Men mange er helt uenige med Haudemann-Andersen:

- Vi er skikkelige mannfolk når vi prioriterer vår familie! sier Idar Vollvik (49). Han kan imidlertid ikke huske selv å ha tatt noe særlig pappaperm.

- Spesielt ikke med de to første, og det er jo ikke noe jeg er stolt av.

- Det der skal ikke jeg blande meg inn i. Den får han stå for på egen hånd. Nå har han gitt seg selv sprett på hoppet, humrer investor Ola Mæle (54).

Petter Stordalen (48) sendte en hilsen til Jan Haudemann-Andersen på Twitter i går kveld: «Kjære Jan. Håper du ikke lar Marte dra pulken på skitur i påsken også?»

- Det er viktig at vi i Norge lager flere barn, og forholdene må legges til rette for arbeidsfordelingen er likest mulig. Jeg synes Jan har tatt ansvaret og vært flink til å lage barn, men han burde vært flinkere til å trille vogn og ta permisjon, sier milliardær og hotellkonge Petter Stordalen når VG ringer.

Investor og bestefar Arthur Buchardt (63) mener menn som ikke mener at pappaperm er viktig, ikke skjønner sitt eget beste.

KJÆRE JAN: Petter Stordalen skriver på Twitter at han ikke håper Haudemann-Andersen lar sin kjæreste trekke pulken i påsken.

- God investering

- Det er den beste investeringen man kan gjøre. Den gir langsiktig og sikker avkastning, sier Buchardt.

Haudemann-Andersen ringer opp VG på ny etter at niåringen er hentet i bursdagsselskapet. Denne gangen er mer alvor å spore i stemmen hans:

- Diskusjonen rundt pappapermisjon og organisering av menns barnevognkjøring vil bli stående i historiebøkene som toppen av sosialdemokratiets galskap, sier han.

- Her diskuterer vi hvordan menn skal organisere barnevognkjøring, mens Europa og USA er inne i den største krisen i moderne tid og nettopp bygger ned alle de velferdsordninger de ikke har råd til.

Her kan du lese mer om

 1. Øystein Stray Spetalen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. - Hvilken kvinne ønsker enmann som tar pappaperm?

 2. AP-TAJIK: - Pappaperm er sexy

 3. Haudemann-Andersen: - Ja, jeg er mannssjåvinist

 4. Annonsørinnhold

 5. Spetalen mener SV skaper flere fornøyde Nav-ere

 6. Slutter i A-pressen- går til konkurrent