KVOTERING I STYREROMMENE: Kvinner skviser unge menn ut av styrerommene

- Unge menn kan glemme å tenke på styreposisjoner, mener BI-forsker.

FÆRRE FÅR STYRE-ERFARING: Færre unge menn får karriereløft av styreerfaring etter 40 prosentsregelen, mener styreforsker Morten Huse.

Istock/BI
  • Renate Sæle
Publisert:,

- Unge menn kan glemme å tenke på styreposisjoner, sier Morten Huse.

LES OGSÅ: - Flere kvinner i styrer gir verdifall

Utelukker unge menn

Han er professor ved BI og spesialist på styrearbeid. Fra 2008 har det vært et krav at styret i ASA-selskaper skal ha minst 40 prosent av hvert kjønn. Mens selskapene har vært opptatt av å løfte kvinneprosenten, blir det færre yngre menn rundt styrebordet.

- Loven har gjort det vanskeligere for menn å komme inn i styrer hvis de ikke er i eierposisjon, sier Huse.

Han mener kvinner som har plass i styrerommet får viktig erfaring de kan dra nytte av i videre karriere. Denne biten går dermed de fleste yngre menn glipp av.

LES OGSÅ: - Flere kvinner i styrer kan skade selskapet

Viktig erfaring for kvinner

- Men kanskje samfunnet har godt av det, å ofre yngre menn for at kvinner skal få muligheten? spør Huse.

Han er klar på at flere kvinner kan føre styreerfaring opp på CV-en etter lovvendringen.

- Det er helt opplagt at kvinnene styrker sin markedsverdi med tanke på synlighet og mulig karriere i toppstillinger i næringslivet. Det kan være positivt for til karrieren, men kan være negativt i forhold til familie og barn, mener Huse.

Inspirerer utlandet

Han mener Norge har vært et foregangsland som har inspirert land som Island og Spania til høyere kvinnerepresentasjon i styrer. Den norske loven har skapt oppsikt og fått bred oppmerksomhet, blant annet i Financial Times i mai.

Huse mener det er vanskelig å gi entydig svar på om loven har vært vellykket og er kritisk til undersøkelser som viser at kvinner i styret fører til kursfall og at kvinnetunge styrer har mindre overskudd enn de tradisjonelt mannsdominerte.

- Slike undersøkelser blir misforstått og feiltolket. De tar ofte utgangspunkt i at styrene kun er der for å skape verdier for børsene, men det er i strid med loven. Styret skal gjøre det som er godt for bedriften. Å ta ut penger fra den er ikke det samme, mener Huse.

- Kvinner i styrer er frempå

Han sier loven har bakgrunn i antagelsen om at det er bra at både menn og kvinner er i maktposisjoner for å sikre et godt samfunn.

- Det er vanskelig å si om det har bidratt til et bedre samfunn. Det er heller ikke sikkert at kvinnene i styrene har så annerledes egenskaper enn menn. Jeg er ganske sikker på at de grupper med kvinner som kommer inn i styrer kan være mer frempå enn noen menn. Jeg er heller ikke sikker på at kvinnene i styrer er tradisjonelle gjennomsnittskvinner. Det fins nok menn med mer kvinnelige verdier enn de kvinner som er kommet inn i styrer nå, sier Huse.

Les flere nyheter på E24 Jobb

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ny rapport: Kvinnelige ledere gir økt profitt

  2. - For enkelt å gi kjønnskvotering skylden for lavere lønnsomhet

  3. Dette er favorittene til å bli ny styreleder i Telenor

  4. Annonsørinnhold

  5. - Tror det er et aktivt valg fra mange kvinner

  6. - Barn kan være en karriere-demper