Hanssens jobbytte får kraftig kritikk

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen får kraftig motbør etter at han fikk seg ny jobb i et PR-byrå.

FRA POLITIKK TIL PR: Bjarne Håkon Hanssen har fått ny jobb.
Publisert:

Senterparti-politikeren Per Olaf Lundteigen mener Hanssen trår over en etisk grense når han sammen med to tidligere statssekretærer går inn i nystiftede First House.

– Slik gjør man bare ikke. Dette er forbilder som river ned synet på rett og galt og gjør stor skade, sier Lundteigen til Dagbladet.

Han mener Hanssen burde fått to års karantene og at statsminister bør stanse ham.

Med seg på laget har Hanssen fått med seg de to tidligere Ap-statssekretærene, Jan-Erik Larsen (Statsministerens kontor) og Ketil Lindseth (helse- og omsorgsdepartementet).

Les også: Hanssen starter nytt PR-byrå

– Hanssen skuffer

Det nye PR-byrået skal jobbe med strategisk rådgivning innenfor finansiell kommunikasjon og politikk, næringsutvikling og samfunnskommunikasjon.

Målgruppen for selskapet er norske og utenlandske eiere, toppledere, det politiske miljøet, offentlig sektor og organisasjoner. Oppstart ventes å skje ved årsskiftet.

Karin Andersen i SV mener "det er ille at så sentrale politikere mener PR er mer verdifullt enn omsorg, skole og velferd".

Valgforsker Frank Aarebrot henger seg også på kritikken.

– Som gammel sosialdemokrat er jeg skuffet over at Bjarne Håkon Hanssen nå skal lære folk med penger hvordan de skal takle Ap. Jeg innser at Hanssen må ha noe å gjøre etter politikken, men det må da finnes noe mer byggende enn å selge informasjon til høystbydende i den økonomiske eliten, sier Aarebrot, som selv er Ap-medlem.

Les også: Eksperter: - Hold deg i det offentlige

"Forkvaklet syn"

Tidligere statsminister Kåre Willoch beskriver Hanssens jobbytte som "merkelig".

– De som kjøper Hanssens tjenester vil få et fortrinn. Det er også tvilsomt at en tidligere offentlig ansatt skal bruke den innsikten han har i styringsverket, til å tjene økonomisk på det, sier professor i statsvitenskap Trond Nordby til NRK.

Tidligere statssekretær Jan-Erik Larsen mener både Aarebrot og Lundteigen har et "forkvaklet" syn på det han selv kaller rådgivningsbransjen.

– Vi må ikke stelle oss slik at politikere skal stenges ute fra næringslivet, sier Larsen til Dagbladet.

Larsen snakker også på vegne av Ketil Lindseth.

Dagbladet fikk ikke kontakt med Bjarne Håkon Hanssen.

Les også: Hanssen går av som statsråd

Flere E24-nyheter

Publisert:
Gå til e24.no