470 stillinger kuttes etter Statoil-sparing

470 stillinger hos oljeleverandørindustrien fjernes som en konsekvens av Statoils kuttplaner.

FÅR KONSEKVENSER: Statoils kuttplaner får konsekvenser for andre selskaper i oljeleverandørindustrien. Bildet viser Statoils konsernsjef Helge Lund på fremleggelsen av In Amenas-rapporten.
 • NTB
Publisert: Publisert:

En måned etter at Statoil annonserte sine kuttplaner, har ringvirkningene begynt å bli synlige. I løpet av få uker er det klart at Aibel kutter 230 stillinger, FMC Kongsberg kutter 130, Weatherford kutter 100 og Schlumberger-selskapet Reslink kutter åtte ansatte på Ålgård, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi advarte mot denne nedkjølingen i mai i fjor, og nå ser det ut til at oljebransjen har tatt det innover seg. For de store oljeselskapene oppfører seg som om at det har vært et krakk i oljeprisen uten at det har skjedd, sier daglig leder Jarand Rystad i konsulentselskapet Rystad Energy til avisen.

– Nå må selskapene trekke pusten, spare inn der de kan og holde hodet kaldt. Dagens situasjon vil vare et par år, men i 2016 eller 2017 vil det ta seg opp igjen, for tilførselen av ny fossil energi fra USA vil ikke klare å dekke over etterspørselen over tid. Derfor vil vi få en ny vekstperiode om et par år, sier Rystad.

Les også:

Statoil snur om gratis kaffeStatoil får regnskapssmekk av FinanstilsynetStatoil kan ha gått glipp av olje for 60 milliarderHadde 514 timer overtid, fikk ikke avspasere

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  470 stillinger kuttes etter Statoil-sparing

 2. Oljeselskapene har allerede begynt å kutte

 3. Betalt innhold

  – 20.000 oljejobber kan forsvinne på kort tid

 4. Betalt innhold

  FMC kutter 2000 stillinger

 5. Betalt innhold

  Over 7.000 stillinger forsvunnet