Årets ledertalent Midt-Norge: Derfor er han Ulltveit-Moes favoritt

Kværnerdirektør Ole Petter Bjartnes (33) er vinner av Ledertalentene i Midt-Norge.

STORT ANSVAR: Rundt 1.300 personer jobber ved Kværners Jacket-divisjon på selskapets verdt i Verdal, hvor Ole Petter Bjartnes (33) er finansdirektør.

Eirik Malmo/Studio-G Verdal
  • Ida Hanstad
  • Even Landre
Publisert:

Frem til årsskiftet jobbet Bjartnes (33) for Jens Ulltveit Moe.

Mye tyder på at næringslivstoppen synes det var synd å miste en av sine mest betrodde yngre medarbeidere.

- Han er et sjeldent talent, og er typisk for det beste vi skal ha i Norge; kommer fra utkanten, har med seg den nøysomme bondeholdningen og den ervervede kunnskap fra Handelshøyskolen og industrivirksomhet, sier Jens Ulltveit-Moe om Ole Petter Bjartnes til E24 (se mer i faktaboksen).

Bjartnes er vinneren av Ledertalentene region Midt-Norge i 2013.

Siden januar har Bjartnes som finansdirektør holdt styr på det økonomiske i Kværner Verdal, som produserer store stålkonstruksjoner til offshoremarkedet. Per i dag jobber 1.300 personer på verftet.

Se hele topplisten for Ledertalentene Midt-Norge her

- Ikke en fordel å være ung

Mangel på erfaring er noe han har opplevd i de fleste jobbene han har hatt, forteller Bjartnes. Derfor har han vært avhengig av en lyttende lederstil.

- Den største utfordringen ved å være ung leder er at man mangler erfaring. Derfor er man helt nødt til å levere resultater gjennom kollegene, som ofte har større kunnskap på spesifikke fagfelt, sier Ole Petter Bjartnes i Kværners Jacket-divisjon, på selskapets verft i Verdal.

- Det er ikke mange fordeler ved å være ung leder, sier Bjartnes.

- Uansett er det ikke slik at jeg går rundt og tenker på at jeg er ung leder. Blir det utfordrende, må man bare bruke den beslutningsmyndigheten man har, slik at man sammen med teamet når målene som er satt, legger tobarnsfaren til.

Han startet karrieren hos landbruksmaskinprodusenten Kverneland, hvor han ble ansatt som rådgiver etter i en alder av 24 år å ha fullført siviløkonomstudiet ved NHH i 2004. Her ble han i ulike stillinger frem til slutten av 2008.

I januar 2009 gikk han over til Umoe, hvor han var en del av teamet som fulgte opp selskapets industrielle investeringer, og arbeidet direkte med Jens Ulltveit-Moe.

Rev ned vegger

Fra 2005 til 2007 jobbet han ved Kvernelands fabrikk i Nederland. Spesielt én episode husker Bjartnes fra den tiden:

- Det at det kom inn en jypling fra Norge var nok litt tungt å svelge for de mest rutinerte karene. Jeg valgte da å rive ned alle veggene i kontoret, slik at jeg fikk en mer direkte dialog med de nye kollegene, forklarer Bjartnes.

- Da fikk jeg vist hvem som var sjefen, sier han lattermildt.

BAKGRUNN: Slik lages listen

Bjartnes understreker at episoden var et særtilfelle.

- I de 99 prosent andre tilfellene er det som sagt ikke noe problem for folk at jeg er ung, sier Bjartnes, som også ser fordeler ved det å være en ung leder.

- Man ser nok innimellom saker fra en ny innfallsvinkel, og dét kan jo være positivt, sier han.

Alt om Ledertalentene finner du her!

- Min hittil største utfordring

Det kan også komme godt med, for eksempel når selskapet er inne i utfordrende tider - som nå.

Konkurransesituasjonen er ifølge ham krevende, og verftet har den siste tiden tapt flere oppdrag. Per i dag er ordreboken tom fra våren av.

- Det er uten tvil akkurat nå jeg står overfor min hittil største profesjonelle utfordring, sier han.

- Samtidig er dette en veldig spennende mulighet. I et attraktivt offshoremarked er det mulig å skape verdier basert på den kompetansen vi har her, legger han til.

Bjartnes understreker at han og kollegene hver dag jobber hardt for å øke konkurransekraften, og at han ved urolige stunder minner seg selv på at de sitter på god kompetanse knyttet til offshorenæringen.

- Det er med andre ord muligheter til å skape verdier her. Det er absolutt ikke helsvart, sier han.

Viser temperament

Måten årets Ledertalentene-jury samt tidligere og nåværende sjefer og kolleger omtaler Bjartnes på, tyder også på at han vil klare å bidra til å holde Verdals hjørnesteinsbedrift på bena.

Juryen sier i sin uttalelse at han har en faktabasert og analytisk tilnærming til endring og utfordringer, og sier at han lytter til sine underordnede og bruker hele organisasjonen for å skape forbedring. Referansene omtaler ham for øvrig som strukturert, jordnær og rolig.

Vet du om et ledertalent til neste års kåring? Tips oss!

33-åringen sier at han er glad for å høre at det er slik han oppfattes.

- Riktignok er jeg ikke alltid like rolig. Jeg kan nok til tider få til temperament, for eksempel når en leveranse ikke blir levert til avtalt tid og kvalitet, innrømmer han.

Selv om han har fått høythengende lederstillinger i ung alder, understreker Bjartnes at han på ingen måte ser på seg selv som utlært. Blant annet jobber han for å få til en riktig prioritering av det å sette seg inn i saker, være i møter og å bruke tid ute i verkstedet for å forstå driften.

- Noen ganger kan jeg kanskje også bli for grundig i saksgangen, og ville vært mer tjent med å gå raskere på målet uten for mye analyser, sier Bjartnes,

- Ikke født med ledergener

Selv mener han at en leder først og fremst bør sette seg godt inn i saker. I tillegg mener han det er viktig at man er tydelig på roller og ansvar i teamet, og ikke minst på hva som skal leveres av resultater.

- Det er også viktig å sette seg klare mål for hva man vil endre, og å gjennomføre disse hundre prosent. Gjennomføringskraft er et svært viktig stikkord hvis man skal bli en god leder, sier Bjartnes, som på ingen måte tror at det er noen automatikk i at enkelte mennesker blir ledere og andre ikke.

- Jeg vil ikke si at noen er født med ledergener. Jeg har tre småsøsken, så det er godt mulig at det har hatt noe å si. Samtidig tror jeg at veien blir til mens man går, men at ingen kommer langt uten hardt arbeid, sier han. LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Dette er Midt-Norgesfremste ledertalenter

  2. - Lurer på om det er janteloven som gjelder

  3. Nå er jakten på Norges beste ledertalenter i gang

  4. Annonsørinnhold

  5. Skynd deg å tipse! Bare én dag igjen!

  6. Vet du om et ledertalent? Da kan du hjelpe disse!