Slik skiller du deg ut på jobbintervju

Først og fremst - gjør det klart hvor mye du ønsker jobben, sier karriererådgiver.

GRUNDIG: Mange jobbsøkrere må gjennom omfattende personlighetsstester. Bortkastet, mener Jon Lund Hansen.

Publisert:,

Det er ingen vits i å holde tilbake, dem som viser størst interesse er også dem som vil bli husket i etterkant, mener Win Sheffield, karriererådgiver i The Five O'Clock Club ifølge Forbes.com .

Les også: - Ikke ring før jobbintervju

-For desperate

Sheffield mener det er mange jobbsøkere som glemmer at det viktigste med intervjuet er å overbevise lederen om at du virkelig ønsker jobben. Nå mer enn noen gang er selskapene interessert i å ansatte folk som ønsker seg til dem.

- Jeg vet ikke hvorfor noen kandidater bommer på dette. Kanskje fordi de redd for å virke desperate, sier Cynthia Bragdon, butikkeier i Oakland, California.

Hun er helt enig med Sheffield.

- Hvis de virker uinteresserte blir jeg bekymret, fordi hvilken som helst jobb krever hundre prosent engasjement, sier hun.

Forbered deg: Disse 20 spørsmålene får du i jobbintervjuet

Fortell historier

Du kan formidle entusiasmen din - uten å virke desperat- på flere måter, ifølge karriererådigveren. Sheffield foreslår at du blant annet kan forberede flere historier som illustrerer dine egenskaper, styrker og hva du har oppnådd.

- Det er intervjueren som trekker konklusjonen, sier Sheffield om fordelen med å fortelle historier fremfor ren skryting.

I tillegg til å fortelle historier som viser dine styrker, kan du bruke er mer direkte tilnærming og fortelle intervjueren hvor mye du ville likt å jobbe for henne - og for hennes organisasjon.

Fortell gjerne om andre jobbtilbud du har på gang, og la intervjueren få vite at deres selskap er førstevalget.

- Viktig for deg

Når tiden er inne for deg til å stille spørsmål er det også viktig at du har forberedt deg.

- Spør om forhold som er reelt sett viktig for deg å få svar på, ikke hva du tror er lurt og for all del ikke spør etter informasjon som du strengt tatt burde ha satt deg inn i før jobbintervjuet, sier Jon Fredrik Alfsen, partner og karrierecoach i Hartmark Consulting til E24.

Les mer om: Dette bør du spørre om på jobbintervju

De aller fleste jobbsøkere ser viktigheten av å forberede seg, og lærer seg så mye som mulig om selskapet før de stiller på intervju.

- Hvis de spør om åpningstidene i intervjuet så viser det meg at de ikke bryr seg om de får jobben eller ikke, sier Bragdon.

Flere nyheter fra E24 Jobb