Konsernsjef Helge Lund slutter i Statoil

Helge Lund har meddelt styret i Statoil at han går av som konsernsjef. Britiske BG Group bekrefter overfor E24 at nordmannen blir deres nye sjef.

SLUTTER: Toppsjef Helge Lund i Statoil går på dagen etter at han har fått ny toppjobb i et annet internasjonaltoljeselskap.
 • John Thomas Aarø
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Helge Lund slutter i selskapet etter eget ønske, skriver Statoil i en pressemelding.

Han går fra stillingen på dagen.

- Det har vært et privilegium å lede Statoil gjennom ti svært spennende år, sier Helge Lund i en pressemelding sendt ut av Statoil.

E24 har vært i kontakt med Statoil for en kommentar. De viser til en pressekonferanse klokken 11.

I meldingen kommer det frem at han slutter for å tiltre i stillingen som konsernsjef i et annet internasjonalt olje- og gasselskap.

Oljeselskapet BG Group bekrefter overfor E24 at Helge Lund skal begynne som toppsjef i selskapet.

Det britiske olje- og gasselskapet, som er bore- og utvinningsdelen av tidligere British Gas, som ble splittet i 1997, har siden sendt ut en pressemelding som også bekrefter at Lund tar over som toppsjef.

- BG Group er et selskap med et sterkt sett av eiendeler og muligheter, sier Helge Lund i BGs pressemelding.

- Jeg ser frem til å bli en del av denne organisasjonen og til å jobbe med de ansatte i BG for å utvikle selskapets fulle potensial.

(Saken fortsetter under bildet.)

TWITRET: BG Group har twitret om ansettelsen av Helge Lund i morgentimene. - Jeg ser frem til å starte i denne organisasjonen, og å jobbe med BG Groups ansatte - for å få ut selskapets fulle potensial.

Styreleder Andrew Gould i BG Group er fornøyd med å ha hentet Lund.

- Helges «track record» taler for seg selv. Han har bygget opp en lete- og produksjonsportefølje i verdensklasse i Statoil, og selskapet er nå allment beundret for sin tekniske kompetanse, økonomiske resultater og sterke, verdibaserte kultur, sier Gould i meldingen.

Han uttaler videre at Lund er ideell til å lede oljeselskapet fremover.

Les også

Han tar over Statoil-roret

Lang fartstid

Lund har vært toppsjef i Statoil i over 10 år.

- Dette er et selskap med utrolig mange dyktige medarbeidere. Jeg vil takke alle, for både samarbeidet og innsatsen de hver dag gjør for Statoil. Vi har skapt verdier for Statoils aksjonærer og samfunnet, samtidig som vi har styrket vår ressursbase på norsk sokkel og internasjonalt, sier han.

Slutter 1. mars neste år

Lund har oppsigelsestid frem til 1. mars 2015. I denne perioden står Helge Lund «til disposisjon for selskapet», skriver Statoil.

Ordningene for pensjon, bonus og langtidsinsentiver avvikles i tråd med avtalene som er inngått og Statoils praksis, skriver Statoil.

Styret har konstituert Eldar Sætre som konsernsjef med umiddelbar virkning.

- Jeg vil takke Helge Lund for hans store innsats for Statoil gjennom ti år, sier Svein Rennemo, styreleder i Statoil, i en kommentar.

Les også

Dette tjener de norske oljetoppene

- Statoil er blitt et sterkere selskap under hans ledelse. Tiåret har vært preget av forbedret sikkerhet, betydelig internasjonal vekst og sterk utvikling av norsk sokkel. Lete-resultater og avkastning for aksjonærene har vært blant de beste i industrien, og selskapets integritet og verdimessige plattform er styrket, sier Rennemo.

Jakter ny toppsjef

Styret i Statoil har nedsatt et underutvalg med fire av styrets medlemmer som har startet arbeidet med å finne ny konsernsjef, og vil også engasjere en ekstern rådgiver i søket.

Styrets underutvalg for rekruttering av konsernsjef består av styreleder Svein Rennemo, styremedlemmene Grace Reksten Skaugen, James Mulva og Lill Heidi Bakkerud (ansattvalgt).

Les også:


Lundin-sjef om gigantfunnet: - Ikke verst
Statoil om Lundins kjempefunn: - Positivt
Nå har trollmannen i Lundin gjort det igjen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Helge Lund

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Helge Lund slutter

 2. Varslet styret i forrige uke

 3. Betalt innhold

  Lund går fra Statoil til kjempelønn

 4. Helge Lunds drøm går i oppfyllelse

 5. - Helge Lund har bidratt til å styrke selskapet