Voksenpoeng

Mitt voksenpoeng: Julie Brodtkorb

Den mangeårige stabssjefen Høyre mener ikke hun kapret jobben fordi hun var spesielt flink – men fordi ingen andre ville ha den.

Annika Celin Bogen
 • Nora Rydne
Publisert:

Som ung skulle Julie Brodtkorb redde verden, og tilbrakte et år på nonneskole i Honduras. Da hun innså at hun hverken kunne redde verden med sosialt arbeid eller ved å få Norge inn i EU, begynte hun på NHH og startet en karriere i kommunikasjonsbransjen.

Etter flere år utenfor partiet Høyre ble hun hentet tilbake som rådgiver i stortingsgruppen, og rykket senere opp til rollen som stabssjef og kommunikasjonssjef. Hun mener selv det ikke var fordi hun var spesielt flink, men fordi ingen ville ha de jobbene i Høyre som den gang slet med internt kaos og oppslutning rundt 10 prosent.

Etter 17 år i politikken gikk hun over i en noe roligere tilværelse som administrerende direktør i Maskinentreprenørenes forbud. Ledervervet i Norges Banks formannskap har riktignok sørget for at det ikke har blitt helt mediefritt for Brodtkorb.

I ukens episode av Mitt voksenpoeng forteller hun blant annet om tiden som firebarnsmor og toppsjef i en av landets kanskje mest tidkrevende jobber, hva hun lærte av Erna Solberg – og hvorfor det kom godt med i stormen som fulgte ansettelsen av oljefondssjef Nicolai Tangen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Voksenpoeng
 2. Julie Brodtkorb
 3. Politikk
 4. Høyre (H)
 5. Norges Bank
 6. Nicolai Tangen
 7. Karriere

Flere artikler

 1. – Du må tørre å si meningene dine

 2. Fikk gründeridé fra kona: – Tror hun var veldig skeptisk til å jobbe med meg

 3. – Den første ordren tok jeg imot da jeg var 10 år

 4. «Nå må du komme i gang, ellers tar jeg ideen»

 5. Mitt voksenpoeng: Silje Landevåg