Nye konfrontasjoner foran streikerammet hotell

For andre dag på rad blokkerte en rekke streikende fra Fellesforbundet inngangen for gjester på et hotell i Oslo som har åpnet dørene igjen.

SPERRET: Fellesforbundet har fredag ettermiddag en markering foran Radisson Blu-hotellet på Holbergs plass i forbindelse med streiken i hotellbransjen. Det blir amper stemning når en gjest prøver å sjekke in på hotellet. Han må etter hvert bli tatt med inn en bakdør
Publisert: Publisert:

En småbarnsfamilie med barnevogn var blant dem som fredag forsøkte å komme seg inn på Radisson Blu-hotellet på Holbergs plass, men ved hovedinngangen sto det tett med streikende som blokkerte veien. Det førte til amper ordveksling og gråtende barn.

Flere gjester reagerte med sinne da også de slet med å komme seg inn på hotellet.

Uakseptabel oppførsel av de streikende, mener hotelldirektør Tarje Hellebust.

– Det er mobbeoppførsel, det går ikke an å være fysisk mot andre. Vi aksepterer det ikke. Man får bruke ord og ha respekt for hverandre. Det er helt greit å være uenige, men ikke på denne måten, sier han til NTB.

Fellesforbundet nekter for at de holder folk tilbake.

– Det er et helt latterlig argument. Vi holder ingen igjen, det er bare veldig trangt å komme inn, sier Tore Skjelstadaune, lederen i Fellesforbundets avdeling 10 i Oslo, til NTB.

Også torsdag var det konfrontasjon mellom streikende arbeidere og vakter. Hotellet, som stengte dørene dagen etter at streiken i hotell- og restaurantbransjen ble innledet, hadde da hentet inn nok uorganiserte arbeidere til at deler av driften kunne gjenopptas.

Fellesforbundet mener det er streikebryteri, og sier de vil stå utenfor hotellets innganger «så lenge det trengs».

Les også

Hotellstreiken utvides ytterligere

Les også

Enighet mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service

Les også

Pilotforening: – Norwegian er underbemannet på piloter

Publisert:

Her kan du lese mer om