Stein Erik Hagen: - Jeg føler våre penger er i trygge hender

For 24 år siden begynte Peter A. Ruzicka (49) som Stein Erik Hagens (57) assistent. Mandag begynner han som konsernsjef i Nordens største merkevareselskap.

BEGYNNER PÅ MANDAG: Peter A. Ruzicka (th) overtar som ny konsernsjef i Orkla etter Åge Korsvold. Han tiltrer stillingen 10. februar. Styreforman i Orkla, Stein Erik Hagen, presenterte nyheten.
Publisert:

Det ble som «alle» hadde ventet på forhånd. Peter Arne Ruzicka (49) tar over som konsernsjef i Orkla.

- Jeg har ingen tvil når det gjelder at Peter er rett mann til denne jobben. Samtidig er det ikke uten sorg jeg og familien må la Peter gå fra Canica. Men store deler av våre investeringer er plassert i Orkla, så det er viktig for oss å prioritere dette, sa Stein Erik Hagen til de om lag 100 fremmøtte analytikerne og journalistene på Vika i Oslo.

- Jeg føler våre penger er i trygge hender, sa Hagen videre.

49-åringen har jobbet for Hagen hele sin karriere. Fra 2006 ledet han Canica som er Stein Erik Hagen og familiens investeringsselskap hvor formuen etter Rimisuksessen er plassert.

- Han begynte å jobbe hos meg rett fra skolebenken. Da begynte han faktisk som assistenten min, smiler Stein Erik Hagen til E24.

Hagen og hans to døtre eier sammen 24,5 prosent av Orkla, som har en børsverdi på om lag 50 milliarder kroner.

(Fortsetter under bildet)

«- Heisann!»: Avtroppende konsernsjef Åge Korsvold ble overrasket over at Peter A. Ruzicka plutselig stod bak ham under torsdagens pressekonferanse. De kjenner hverandre godt siden Ruzicka har sittet i styret til Orkla mens Korsvold ledet selskapet.

Har ikke diskutert jobbskiftet med familien

Det har flere ganger tidligere blitt spekulert i Ruzicka som mulig konsernsjef i Orkla. Men han avviser at han tidligere har takket nei til jobben.

- Nei det har jeg ikke. Avisene spekulererer mye, men ikke alt stemmer, sier han til E24.

Trebarnsfaren bosatt på Nesbru i Asker fikk formelt jobbtilbudet i går kveld. Mandag begynner det en ny hverdag på Orklas hovedkontor på Skøyen.

Han forteller at det ikke var spesielt vanskelig å takke ja til jobbtilbudet om å ta over ledelsen i Orkla. Selv om han venter at arbeidsdagene vil bli enda lenger.

- Jeg har faktisk ikke snakket så mye med familien om dette enda. Det høres kanskje ikke helt troverdig ut, men det er sant. Bortsett fra at jeg føler de støtter meg, sier Ruzicka.

Les også

Stein Erik Hagen: Lekkasjer presset frem meldingen

Peter A. Ruzicka med Stein Erik Hagen i bakgrunnen

- Samlende vesen

Ifølge avisoverskriftene den siste tiden har Stein Erik Hagen som styreleder og største eier i Orkla fått viljen sin, når Ruzicka går over til Orkla.

Etter en lang karriere i Hagens ulike selskaper har Ruzicka 24 års erfaring med å jobbe sammen med Stein Erik Hagen.

- Peter kjenner bransjen godt. På det mer personlige plan har han gode strategiske evner. Dessuten er han en mann som er godt likt. Hans vesen er samlende og han er flink til å arbeide gjennom andre, sier Stein Erik Hagen.

- Er Ruzicka «Hagens mann» - som flere har skrevet?

- Nei, slettes ikke. Han er definitivt en selvstendig person med egne meninger. I Orkla sammenheng har han ofte snakket om ting vi ikke har gjort, som han mener vi burde gjøre, sier Hagen.

Les også:

Orkla henter ny finansdirektør fra StatkraftLønnsomheten faller i OrklaAlle peker på én mann: Han blir toppsjef i Orkla

Publisert:

Her kan du lese mer om