To gassanlegg kan bli stengt ved midnatt

Om det ikke blir enighet i meklingen mellom Norsk olje og gass (NOG) og Safe kan 338 oljeansatte gå ut i streik fra midnatt. Konsekvensen er at landanleggene Ormen Lange og Melkøya blir stengt.

KAN BLI STREIK: 119 ansatte ved Statoils anlegg på Melkøya kan bli tatt ut i streik fra fredag.
Publisert: Publisert:

Fagforeningen Safe vil ta ut 338 medlemmer i streik ved midnatt natt til fredag om partene ikke kommer til enighet. Meklingen startet klokken 10 torsdag

– Bakgrunnen for at oppgjøret gikk til mekling, er at Safe opplever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, sier Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe.

Overenskomsten gjelder for medlemmer av Safe og de tilsluttede fagforbundene Parat og Negotia. Medlemmene som blir tatt ut i en eventuell streik, arbeider i hovedsak fast på land i operatørselskapene.

Tre bedrifter

– Det er noe krevende å se hva vi skal mekle om ettersom de materielle tingene som lønn og tillegg skal forhandles om lokalt – ikke sentralt. Men vi håper selvsagt at vi kommer fram til en løsning, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Dersom det ikke blir enighet i meklingen, kan det bli streik i tre bedrifter fra fredag. Det gjelder 114 ansatte ved Esso Norge AS på Slagen, 105 ved AS Norske Shell på Ormen Lange/Nyhamna og 119 ansatte hos Statoil på Melkøya/Hammerfest.

Oljestreik

Samtidig er 335 ansatte i oljeservicebedrifter i streik etter at meklingen mellom fagforeningen Industri Energi og Norsk olje og gass ikke førte fram 21. september.

Medlemmer i selskapene Schlumberger Norge AS, Baker Hughes Norge AS, Halliburton AS, Oceaneering AS og Oceaneering Asset Integrity AS er tatt ut i streik

509 er permittert som følge av streiken, ifølge Norsk olje og gass.

Les også

Over 300 oljeserviceansatte tas ut i streik

Les også

I natt kan det bli streik i oljebransjen

Les også

Oljetransportstreiken er over

Publisert:

Her kan du lese mer om