Ahus-direktøren får 1,5 millioner i sluttpakke

Den tidligere Ahus-direktøren Hulda Gunnlaugsdottir får 1,5 millioner kroner i etterlønn når hun slutter ved sykehuset, skriver VG.

FÅR SLUTTPAKKE: Tidligere administrerende direktør ved Ahus, Hulda Gunnlaugsdottir, gikk etter tre turbulente år.
Publisert: Publisert:

Ifølge sluttavtalen og arbeidskontrakten som VG har fått innsyn i, får Gunnlaugsdottir ett års full lønn. I oktober i år var årslønnen hennes 1.560.000 kroner. Sluttavtalen ble underskrevet tirsdag denne uka, samme dag som hun gikk av med umiddelbar virkning.

LES OGSÅ: Ahus brukte 1,4 millioner på PR-rådgivere

– Dette er det jeg oppfatter som en standardkontrakt, med tolv måneders etterlønn, sier styreleder Gøran Stiernstedt til avisen.

Gunnlaugsdottir har tre måneders oppsigelsestid fram til 1. januar neste år. Etterlønnen avkortes med lønn hun eventuelt får i en ny jobb, dersom hun får ny jobb i løpet av etterlønnsperioden.

Hulda Gunnlaugsdottir sa opp ved Ahus blant annet fordi hun ikke fikk styret med seg i å pålegge sykepleierne en hardere helgeturnus. Stiernstedt konstaterte at Gunnlaugsdottir og styret ser svært ulikt på metodene man skal bruke for å få sykehusets vaktsystemer til å gå opp.

Den ferske helseministeren Bent Høie (H) sa tidligere i uka at han har full tillit til styret til tross for uenighetene som førte til at Ahus-direktøren gikk av.

– Styret har min fulle tillit, sammen med ledelsen, og det er nå styrets ansvar å rekruttere en ny permanent leder, sa Høie til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no