Årets ledertalent på Sørvestlandet: - Åpenlyst at jeg heier på Rosenborg

Daglig leder Øystein Stjern (34) i IKM Elektro er årets ledertalent på Sørvestlandet. Hans lederskap er inspirert av en trøndersk trenerlegende.

TROFAST MED ROSENBORG: Årets ledertalent i Sørvest-regionen er trønder, kommunepolitiker i Randaberg og daglig leder i IKM Elektro som holder til på Sola.

  • Maren Løhre
Publisert:

- Ja, det er åpenbart at jeg heier på Rosenborg. Jeg har bodd store deler av livet i Rogaland, men de trønderske fotball-genene henger godt med, sier Øystein Stjern.

Årets fremste ledertalent på Sørvestlandet er en 34 år gammel trønder som flyttet til Rogaland som sekstenåring. Her har han klatret til topps i selskapet IKM Elektro, som leverer løsninger og tjenester til olje-, gass- og energisektoren i Stavanger.

Se Sørvestlandets beste ledertalenter her

Til tross for fartstiden i oljehovedstaden har han imidlertid ikke latt seg vinne over av fotballaget Viking.

Og når det kommer til ledelsesfilosofi har han stor tro på tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggens godfot-teori:

- For meg handler det om å få alle medarbeiderne til å spille hverandre gode. Jeg har veldig tro på å få folk i posisjoner hvor de kan ta ut sitt fulle potensial, og å ha riktige folk på riktig plass. Det handler om å sette sammen et team med komplimentære egenskaper, sier han.

Som leder mener han at det da er viktig å kunne se mennesketyper og se egenskaper:

- Eksempler på dette kan være at noen er ekstremt gode selgere og kremmere og samtidig lite strukturerte, og andre som er dyktige administrativt og veldig strukturerte. Da handler det om kontaktbygging, kommunikasjon og å samle folk og ikke å splitte. Da kan man utnytte alles egenskaper til å dra i samme retning, sier han.

Les også

Årets ledertalent i Nord-Norge: - Man må ikke bli spist opp av jobben

Les også

Årets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre ganger

- Det er tilfredsstillende når man kan bidra til å få organisasjonen til å spille på lag, men det er medarbeiderne som gjør jobben.

- Helgene er hellige

Det at ingeniørutdannede Stjern endte opp som leder, sier han at kanskje var litt tilfeldig, men også litt bevisst:

- Jeg hadde ikke noe mål om å bli daglig leder, men har tatt de mulighetene jeg har fått i IKM. Da jeg var ferdig med ingeniørutdanningen, ønsket jeg å ta administrative oppgaver. Jeg trives veldig godt med å jobbe med mennesker. Ledelse i en teknologibedrift er en fin balanse siden jeg trigges av begge deler.

Han har som daglig leder i IKM Elektro overordnet personalansvar for 93 ansatte. Han har direkte personalansvar for ledergruppen og administrasjonen, og budsjett- og resultatansvar for hele selskapet.

Stjern er også leder i Randaberg KrF, hvor han sitter i kommunestyret. For ham er familiære verdier viktig, og han har selv to sønner på 4 og 2 år. Hverdagen hans er travel. For å få det til å gå rundt prioriterer han knallhardt:

- Normalt holder jeg helgene hellig, men det er åpenbart at det blir et kappløp med tid med to små på hjemmebane. Jeg prøver å prioritere knallhardt på jobb og er strukturert mot det ekstreme. En av tingene jeg gjør, er å avslutte hver dag med null mail i innboksen slik at jeg ikke har noe ubesvart. Og så er det faste møtetidspunkt i politikken. Det er rett og slett planlegging.

- Opplever ikke stress

Men han blir ikke stresset:

- Jeg opplever ikke stress i hverdagen. Jeg er vel et menneske med lav stressfaktor. Men det hadde ikke gått rundt om jeg ikke hadde en kone som støttet meg, sier Stjern.

Når det kommer til kona, er også hun litt trønder. Nærmere bestemt halvt trønder:

- Dermed er sønnene mine tre fjerdedeler trøndere, og de heier også Rosenborg ennå, understreker Stjern.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Ragnhild (34) er årets ledertalent

  2. Bård (29) er leder for 42.000 skandinaver

  3. Hun er «Årets markedsfører» i Ledertalentene 2016: – Det er en påkjenning å ha ansvar når det kjennes tøft for alle

  4. Annonsørinnhold

  5. - Jeg kommer nok aldri til å bli noen ekstremsportutøver

  6. Rune Bjerkes 12 ledertips