Her jobber de med å finne årets ledertalent

En milepæl i Ledertalentene 2016 er passert - juryarbeidet er i gang. Om halvannen måned kåres årets vinner.

I GANG: De første vurderingsleddene er unnagjort, og juryen er nå i gang med å vurdere de heteste kandidatene til å bli årets ledertalent 2016. Fra venstre ser vi jurymedlemmene Nils Øverås, Cathrine Foss Stene, Berit Svendsen, Hege Yli Melhus Ask samt Boyden Executive Searchs representant, Siri Schmidt-Horix.

Foto: Eric B. Utheim/E24
 • Eric B. Utheim
Publisert:,

Før den nåværende bunken med navn havnet på juryens bord, er flere silinger allerede unnagjort.

Ledertalentene er en tipsbasert kåring, hvor publikum melder inn forslag på kandidater.

Kåringen ender i en toppliste, som avsløres fredag 18. novemeber - med vinneren øverst.

Slik gjøres det

Mange hundre tips kom inn i sommer - og E24s samarbeidspartner, rekrutteringsselskapet Boyden Exceuticve Search - har gått gjennom alle innkomne forslag.

Boyden laget en longlist med de hesteste navnene, basert på blant annet referansetilbakemeldinger, CV-gjennomgang og intervjuer.

De av kandidatene som passer inn i en av de åtte kategoriene som det også skal kåres vinner i, er i tillegg vurdert av en fagperson tilknyttet den aktuelle kategori.

Disse fagpersonene skal sikre forankring og bransjekunnskap innenfor de enkelte kategoriene:

Kategoriene er: «Årets innovatør», «Årets digitale nytenker», «Årets selskapsutvikler», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets finansess» og «Årets samfunnsbygger».

Juryen er i gang

HOLDER TALE: Gunn Wærsted.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Etter å ha passert alle disse leddene - referanser, fagpersoner og intervjuer - er bunken på mange hundre navn nå filet ned til rundt 100 navn, som finsiktes av juryen.

Den uavhengige og eksterne juryen bruker informasjonen samlet inn på veien, samt gjør sine egne referansesjekker - i arbeidet med å finne hvem som skal premieres som kategorivinnere, og hvem som skal toppe listen og bli selve «årets ledertalent».

Ikke alle passer inn i en kategori, og ettersom det er ulike kriterier for å være en bransjespesialist og vinne selve hovedkåringen, så er det fullt mulig å nå høyt opp i hovedkåringen selv om man ikke havner på en kategorilistene.

– Mange flotte folk

– Dette var det første jurymøtet, hvor vi gikk inn i hver enkelt kategori og gikk gjennom kanditatene. Det var utrolig gøy og energigivende å se så mange flotte folk, sier juryleder Cathrine Foss Stene til E24 i etterkant av møtet.

Det er andre år på rad at Foss Stene leder juryen, og hun har vært jurymedlem i alle årene Ledertalentene har blitt arrangert.

– I 2015 var første gangen vi hadde faglige kategorier, et spennende grep. Vi har lært noen ting av erfaringene fra i fjor, så vi er nok litt ryddigere og tydeligere i år når det gjelder hva vi ser etter i hver kategori, sier hun.

Juryen skal fremover ha en rekke møter. Medlemmene har fordelt mellom seg hvem som skal dypdykke i hvilken kategori. På de neste møtene deler de informasjon og synspunkter.

– Vi skal takke alle gode tipsere som har hjulpet oss å se alle disse ledertalentene, avslutter Foss Stene.

(saken fortsetter under bildet.)

HAR OVERSIKTEN: Juryleder Cathrine Foss Stene sorterer navn under hver av kategoriene. Hege Yli Melhus Ask og Siri Schmidt-Horix følger med.

Foto: Eric B. utheim/E24

Festdag i Oslo

HOLDER TALE: Tellef Thorsteinsson

Foto: Northzone

Fredag 18. november, på et større arrangement i PWC-bygget i Oslo, offentliggjøres hovedvinneren og topplisten.

I dagene frem mot arrangement offentliggjøres kategorivinnerne én og én av gangen.

I alt premieres hovedvinner, øvrig topp ti på hovedlisten, samt altså åtte kategorivinnerne. Alt dette vil bli behørig omtalt på E24.

På arrangementet i Oslo 18. november inviteres alle ledertalentene som er på topplisten, i tillegg til at det blir et faglig program med taler fra Telenor-styreleder og tidligere Nordea-sjef Gunn Wærsted, samt innlegg fra venturekapitalist og Northzone-gründer Tellef Thorleifsson.

Her kan du lese mer om

 1. CV
 2. Ledelse
 3. Entreprenørskap
 4. Ferd
 5. Ledertalentene

Flere artikler

 1. – Nå begynner kandidatene å peke seg ut

 2. Nå finsiktes det i jakten på årets ledertalent

 3. Kjenner du Norges største ledertalent? Nå har du bare én dag igjen til å nominere

 4. Annonsørinnhold

 5. Hjelp disse topplederne, kom med tips!

 6. Siste sjanse! Denne helgen er siste frist for å tipse om ledertalenter