Ikke vær gnien med julebordet

Å holde billigutgaven av et julebord kan straffe seg for ledelsen, mener ekspert.

IKKE EN SELVFØLGE: Norske arbeidstakere kan ikke lengre ta en julebord på bedriftens regning som en selvfølge. I år har 10.000 bedrifter droppet julekalaset.

Rekve, Knut M.
  • Ingrid H. Indseth
Publisert: Publisert:

Den økonomiske krisestemningen har fått enkelte bedrifter til å droppe det tradisjonelle julebordet helt i år.

Enda flere velger å kjøre et "julebord light", som er billigere enn vanlig.

Det kan straffe seg, mener ledelsesrådgiver Niels Henriksen i Ledernes Hovedorganisasjon i Danmark.

- Et arrangement som er av vesentlig lavere standard enn det medarbeiderne er vant til fra året før risikerer å medføre en negativ reaksjon mot ledelsen, sier han til business.dk.

- Og det kan senere ha en negativ effekt på medarbeidernes motivasjon, hvis det blir nødendig med andre og større forandringer på arbeidsplassen.

LES OGSÅ: Dempet julebordsesong

Gi heller gave

Hver femte arbeidsgiver dekker ingenting av julebordet for sine ansatte, ifølge en undersøkelse utført av Norstat på oppdrag fra Side2.

Samtidig oppgir 41 prosent av landets sjefer at de deler utgiftene til julebordet med de ansatte.

Det synes Nielsen er en svært dårlig løsning.

- Alternativt kan ledelsen avlyse julebordet og gi alle medarbeiderne en julegave for det samme beløpet, som den spartanske utgaven av julebordet ville kostet. Det vil i hvert fall være en bedre løsning enn å lage et arrangement med mat i halvdårlig kvalitet og betal-selv-bar, sier han.

LES OGSÅ: Én av fem må betale julebordet selv

Involver de ansatte

Dersom ledelsen trosser dette og går for billigutgaven av et julebord, så er Henriksens råd å involvere de ansatte.

- Merverdien ligger i at medarbeidere løser felles oppgaver som sosialt er med på å styrk samholdet, og det kan være at det er ekstra behov for det i nedgangstider. Samtidig får medarbeiderne selv innflytelse på hvordan den økonomisk nødvendige endringen av arrangementet blir utført i praksis, sier han.

Business.dk har stilt 364 mellomledere følgende dilemma: En mellomleder tilbyr en juletallerken til 100 kroner fra den lokale kafeteriaen, hvor alt over én øl og én snaps må betales selv. Beslutningen vekker sterke reaksjoner hos de ansatte. Av de spurte valgte 55 prosent å droppe det opplegget, og heller be medarbeidere som vil lage mat innenfor et gitt budsjett.

- I det konkrete tilfellet har ledelsen tilsynelatende undervurdert betydningen av julefrokosten som symbol for ledelsens prioriteringer og arrangementets betydning for medarbeidernes trivsel, sier han.

LES OGSÅ: - Sett grenser for julebordoppførsel

Her flesker de til med millionjulebord

Les flere nyheter fra E24 Jobb.

Publisert:

Flere artikler

  1. - Bli kvitt rå tone på arbeidplassen

  2. – Hvordan griper jeg inn når julebordet går for langt?

  3. Sjefen kan måtte betale prisen for de ansattes julebordstabber

  4. 10.000 bedrifter kuttet julebordet

  5. Betalt innhold

    Her samlet de 4500 til julebord hvert år. I år blir det ikke noe av. – Høsten er et svart hull.