Fikk toppjobb i Oslo Børs-datterselskap som 26-åring

Hun var nervøs da hun skulle i møter med andre som kun så alderen hennes. Men Tine Charlotte Holm, daglig leder i Oslo Market Solutions, visste hun kunne klare jobben.

Tine Charlotte Holm, daglig leder i Oslo Market Solutions, har alltid vært arbeidsom og likt å være der det skjer.
Publisert: Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri
tripletex

– Jeg skjønte nok allerede på barneskolen at jeg var en person som likte å ta litt styringen, og som likte å få ting gjort, sier Tine Charlotte Holm.

Oslo Market Solutions utvikler og drifter internettbaserte løsninger for verdipapirmarkedet og har flere internasjonale kunder. Når du leser børssidene på E24, for eksempel - kommer mye av dataene fra OMS.

For seks år siden, før hun hadde rukket å fylle 27, fikk Holm toppjobben i selskapet.

E24 skal for tolvte gang finne Norges største næringslivstalent under 35 år. Tine Charlotte Holm var på Topp 10-listen over ledertalenter i 2018.

Kjenner du et talent? Tips oss her!

Les også

Fulgte lederdrømmen og flyttet til New York

Verdifull erfaring fra musikkbransjen

Da hun var liten, var drømmen å bli fysioterapeut.

Men det endret seg etter hvert.

Som 19-åring flyttet til Frankrike for å studere økonomi. Somrene tilbrakte hun som sommervikar i Oslo Market Solutions.

Det ble lite ferie, men Holm har alltid likt å ha ting på programmet.

Etter to år i Frankrike flyttet hun tilbake igjen til Bergen, fullførte bacheloren på UiB og fikk jobb i et eventbyrå og senere i music management-bransjen. Hun har blant annet vært manager for stjerner som Vinni og Lars Vaular.

– I den bransjen er det full fart. Det er viktig å planlegge, men når man har med mennesker å gjøre, skjer det ofte noe uforutsett. Jeg fikk mye verdifull erfaring knyttet til å ta ting på sparket og handle raskt, sier hun.

– Du er veldig arbeidsom?

– Jeg har nok alltid hatt stor arbeidskapasitet og liker å være med der det skjer. Litt sånn «fear of missing out», tror jeg. Men jeg har blitt flinkere til å balansere etter hvert, svarer hun.

At hun kom tilbake igjen til selskapet der hun hadde sommerjobb i studietiden, var litt tilfeldig. Hun ringte tilfeldigvis sin tidligere sjef i OMS for å høre om han kunne være referanse i forbindelse med en søknad på en annen jobb.

– «Betyr det at du er ferdigutdannet?» spurte han. Og det var jeg jo. Kort tid senere ringte han meg opp igjen, og jeg fikk jobbtilbud hos dem, sier hun.

– Jeg hadde vært i selskapet en god stund, og de tidligere lederne mine hadde inkludert meg i mye av arbeidet. Derfor visste jeg at jeg kunne klare jobben, sier OMS-sjefen.

– Veldig stolt og følte stor ære

Selskapet vokste seg stadig større. Etter hvert fikk hun jobb som leder av Produkter og Tjenester, og hun fikk gradvis mer ansvar. Høsten 2014 rykket hun opp og ble daglig leder.

– Hvordan var det?

– Jeg var veldig stolt og følte stor ære. Jeg hadde vært i selskapet en god stund, og de tidligere lederne mine hadde inkludert meg i mye av arbeidet. Derfor visste jeg at jeg kunne klare jobben, svarer hun.

Holm forteller også at de ansatte var glade for utnevningen, og at hun hadde selskapet i ryggen. I tillegg trekker hun frem familien. De har alltid vært støttende og heiet.

For det har ikke bare vært enkelt å være ung leder.

– Jeg var nervøs da jeg skulle i møter med andre som kun så alderen min, ikke arbeidet mitt. Men jeg var nok mer selvbevisst enn andre. Jeg har hatt gode mentorer lang veien, og når det har vært vanskelig, har jeg alltid hatt noen jeg kan gå til, sier hun.

Holm holder foredrag om Oslo Market Solutions.

Viktigheten av å ha det gøy

Nå har hun ledet Oslo Market Solutions i nesten seks år, og selskapet har gått fra 12 til 22 ansatte.

På spørsmål om hva man bør gjøre dersom man er ung ønsker å bli leder i fremtiden, svarer Holm:

– Jeg tror det er vanskelig å legge en plan på det. Men man bør suge til seg kunnskap der man kan, både på skolen og gjennom andre gode forbilder man har rundt seg.

I tillegg trekker hun frem viktigheten av å gripe sjansene som kommer.

– Hvis man sier ja og gjør så godt man kan, vil man få sjanser. Og så må man drive med noe man syns er gøy, sier hun.

– Det høres ut som du har det gøy på jobb?

– Ja, det har jeg. Man tilbringer mye tid på kontoret, derfor er det viktig for meg å sørge for at det er et godt sted å være, både faglig og sosialt, svarer hun.

Les også

Tise-gründer om suksessen: – Etter det nordiske markedet er målet Europa og verden

Les også

Martin «Askeladd»

Publisert:
Gå til e24.no