Hjelp oss med å finne «årets ledertalent»: Her er de nye kategoriene

Kjenner du en dyktig, ung leder som har utmerket seg innen bærekraft? Eller kanskje noen som har tatt et selskap til et nytt nivå? Da kan du hjelpe E24!

VANT: Krisztina Horvath fra Ferd (med diplom i hendene) vant kåringen i fjor. Hvem går til topps i 2020? Øvrige på bildet: Jurymemdlem Benedicte Schilbred Fasmer, daværende jurymedlem Karl Munthe-Kaas, juryleder Cathrine Foss Stene, andreplasserte Trond Veibust, tredjeplasserte Jonas Ibsen Brynildsrud samt jurymedlem Håkon Haugli.
Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri
tripletex

Ledertalentene 2020 er godt i gang.

I tillegg til hovedkonkurransen - som ender i en toppliste på 100 navn - og hvor vinneren er selve «årets ledertalent» - er kåringen inndelt i syv underkategorier:

Det skal deles ut diplomer og kåres vinnere for «Årets markedsfører», «selskapsbygger», «salgsleder», «økonomistjerne», «teknologihode», «organisasjonsutvikler» og «bærekraft».

Observante ledere vil se at noen av kategoriene er justert og fått nye navn.

Executive search-selskapet Mercuri Urval, mangeårig partner for Ledertalentene, har ledet arbeidet med å revidere kategoriene før årets kåring.

Har du innspill på et Ledertalent? Hjelp oss med tips!

– Aha, en slik kjenner jeg!

Mercuri Urval landet på å justere kategoriene i retning av de roller som typisk finnes i en kommersiell organisasjon, som finansdirektør, teknologidirektør etc., forteller Harald Hjertø.

- Kategoriene følger ikke stillinger, for de kan variere – i mindre bedrifter kan ansvarsområder være slått sammen og overlappe. Vi har imidlertid prøvd å fange opp funksjoner. Målet var å skape så presise kategorier som mulig, hvor folk flest kan assosiere folk man kjenner inn i de beskrivelsene som er laget. Aha, en slik kjenner jeg – nå må jeg tipse.

Hjertø sier at han håper det skal bli enklere for publikum å tipse inn gode kandidater etter justeringene - og at man også skal få et bedre grunnlag til å vurdere kandidatene.

- Både fjoråret og året før der hadde spennende kategorier, men de var kanskje ikke alltid like tydelige. Uten tydelighet er det en fare for vilkårlighet i vurderingene som fagperson, referanser, jury og oss selv gjør, sier Hjertø.

Sett denne? Kahoot-gründeren har kjøpt øy

Med de nye justeringene, er årets underkategorier slik:

ÅRETS BÆREKRAFT

Kandidaten må ha bygget en kommersiell eller ideell virksomhet, som på en særlig bærekraftig måte har skapt verdier for både samfunnet, virksomheten selv og dens kunder og andre interessenter.

Kategorien omfatter kommersielle virksomheter og frivillige og ideelle organisasjoner.

MED PÅ LAGET: Harald Hjertø og executive search-selskapet Mercuri Urval spiller en viktig rolle i årets utgave av Ledertalentene-kåringen.

ÅRETS SELSKAPSBYGGER

Kandidaten må ha bygget en levedyktig kommersiell virksomhet gjennom nye, innovative løsninger som enten har redusert en vesentlig utfordring i verdikjeden, eller som har skapt helt nye forretningsmuligheter for virksomheten.

Les mer om Ledertalentene, og se 2019-listen, her

Verdiene kan være skapt gjennom å videreutvikle en eksisterende virksomhet, eller gjennom å ha startet en ny.

ÅRETS ORGANISASJONSUTVIKLER

Kandidaten må ha bygget eller videreutviklet en kommersiell organisasjon på en måte som har utgjort en forskjell. Det kan dreie seg om opp- eller nedbygging, omstilling eller videreutvikling av hele eller deler av organisasjonen. Stikkord: prosessforbedring, organisasjonsutvikling, restrukturering, kompetanseutvikling, kulturutvikling, Employer Branding og rekruttering, el.l.

Kandidaten må ha lykkes med å balansere hensynene til forretningsvirksomheten, enkeltindividene og den organisatoriske effektiviteten

NY I JURYEN: Martin Schütt i Askeladden vant «årets innovatør» i fjor, og kom på topp ti-listen. I år er han jurymedlem, sammen med Cathrine Foss Stene, Håkon Haugli, Benedicte Schilbred Fasmer og Maria Moræus Hanssen.

ÅRETS TEKNOLOGIHODE

Kategorien omfatter personer som arbeider med alle former for teknologiløsninger i en kommersiell virksomhet – enten det dreier seg om intern drift, kundekommunikasjon eller kundebetjening.

Kandidaten må ha oppnådd betydelige resultatforbedringer på områder som nye kommunikasjonsformer, bedret kundetilgjengelighet, nye distribusjonsformer, nye oppgjørsformer, gode kundeopplevelser, mer effektiv drift, raskere leveranser, forbedret sikkerhet, reduserte kostnader, økte inntekter eller annet.

ÅRETS ØKONOMISTJERNE

Kategorien omfatter alle som arbeider innenfor økonomi/finans. Kandidaten må ha vist særlig gode evner til å skape oversikt og analyse, samt måling og kontroll av virksomhetens ulike verdikjedefaktorer

Kandidaten kan også ha utgjort en forskjell i arbeidet med en børsnotering, kjøp eller salg av virksomhet, ved en refinansiering, eller ved andre strukturelle endringer.

ÅRETS SALGSLEDER

Kandidaten må kunne vise til ekstraordinære og dokumenterbare resultater, oppnådd gjennom inspirerende team-ledelse, profesjonell kundetilnærming og gjennomføringskraft.

Kategorien omfatter salgsledere innenfor alle salgskanaler, enten det er direkte salg, partnersalg eller annet, og det kan dreie seg om salg av både produkter og tjenester.

ÅRETS MARKEDSFØRER

Markedsførere må kunne vise til oppnådde effekter når det gjelder oppmerksomhet, ønsket persepsjon og kjøpssannsynlighet, oppnådd gjennom en bevisst og skreddersydd marketing mix for virksomheten, eller et bestemt produkt, spesielt. Kategorien omfatter de som arbeider med alle former for markedsføringsverktøy, -plattformer og -kanaler.

E24-redaktøren: Det har aldri vært viktigere med godt lederskap - og vi trenger din hjelp til å løfte fram de beste

FJORÅRSVINNER: Krisztina Horvath i Ferd vant i 2019.

Slik gjøres kåringen

På veien frem til eventuell heder og ære skal kandidatene måles og vurderes i en rekke omganger.

Referanser, en oppnevnt fagperson i hver kategori, self asessment-skjema, intervjuer og jurybedømminger.

Denne grundigheten og de mange filtrene gir Ledertalentene tyngde og prestisje.

Mercuri Urval utgjør med sin fagekspertise et viktig vurderingsledd. De møter, og intervjuer, opp mot 100 talenter hver høst.

Hjertø sier dette er et inspirerende arbeid

- Vi jobber mest med erfarne ledere i det daglige. Ledertalentene gir oss muligheten til å bli kjent også med yngre mennesker i ledelsesposisjoner, og lære å kjenne hvordan også unge ledere tenker. Det er svært nyttige erfaringer også for oss. Det er jo morgendagens toppsjefer vi møter

Nytt av året er at ledertalentene også har et samarbeid med NHO og Finn.no.

Årets premieutdelingsarrangement arrangeres i forbindelse med NHOs årlige årskonferanse – en av de store happeningene i norsk næringsliv.

E24s Ledertalentene-finale vil gå i Oslo sentrum dagen før, og knyttes opp mot konferansen.

– Vi gjør dette fordi vi mener det er viktig å anerkjenne godt lederskap, har juryleder Cathrine Foss Stene uttalt.

– Om du har en venn eller kollega, eller kanskje er nærmeste leder til noen som fortjener anerkjennelse for sin måte å lede på, så vil vi anbefale at du sender inn tips.

Tips om kandidater, og les mer om kåringen, her.

Publisert: