Helljesen blir First House-rådgiver

NRK-veteran Geir Helljesen inngår samarbeid med PR-selskapet First House - Bjarne Håkon Hansens nye arbeidsgiver.

BLIR PR-RÅDGIVER: NRK-veteran Geir Helljesen inngår samarbeid med PR-byrået First House.
Publisert:

Geir Helljesen gikk av med pensjon etter Stortingsvalget i september 2009. Han har jobbet i statskanalen siden 1968, og er særlig kjent som ekspertkommentator under kommune- og Stortingsvalg.

- Selv om jeg er 70 år, har jeg mye å bidra med. Derfor har jeg etablert mitt eget selskap og valgt å gå i samarbeid med et attraktivt faglig miljø, sier Geir Helljesen i en pressmelding.

- Etter mange år som politisk journalist gleder jeg meg til å ha spennende år i en helt ny rolle, som rådgiver, debattleder, konferansier og medietrener samt å bidra med politisk analyse. Det at vi seniorer kan brukes aktivt som en ressurs er svært stimulerende, sier han.

Helljesen er blant annet utnevnt som ridder av 1. klasse av Den kongelige Norske St.Olavsorden, og fikk hederprisen under Gullruten i 2008 for sitt mangeårige journalistiske arbeid.

Få oversikten: Disse har også byttet jobb

Erfaren ressursperson

Ifølge First House er Helljesen allerede involvert i flere prosjekter.

- Vi er glad for at vi har fått en erfaren og anerkjent ressursperson som Geir Helljesen som vår samarbeidspartner. Hans bakgrunn vil være av stor verdi både for vårt faglige miljø og for våre kunder, sier Leif Monsen som er styreleder i First House.

Møtt med kritikk
First House fikk massiv oppmerksomhet i media etter oppstarten høsten 2009, da det ble kjent av tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen skulle være en av partnerne i selskapet. Også de to tidligere statssekretærene Jan-Erik Larsen og Ketil Lindseth er ansatt som rådgivere.

Les også: Hanssens jobbytte får kraftig kritikk

Samtidig gikk Kronprinsesse Mette Marits bror, Per Høiby, i november fra PR-byrået JKL for bli First House-sjef.

Tidligere denne uken ble det kjent at Per Terje Vold blir seniorrådgiver i First House. Vold gikk nylig av som administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforbund (OLF), hvor han har vært leder de siste seks årene.

Les også: PR-Hanssen får ny kollega

Flere nyheter fra E24 Jobb

Publisert: