- Kvinner må jobbe 64 dager mer enn menn for å ha samme inntekt

Lønnsforskjellene mellom kvinner og menn i Australia øker stadig mer, viser nye tall.

JOBBER MER: Australske kvinner tjener i snitt langt mindre enn australske menn, viser nye tall fra landets statistiske sentralbyrå. her ser vi folk krysse gaten i Sydneys business-distrikt.
Publisert: Publisert:

I løpet av de siste ti årene har lønnsforskjellene mellom menn og kvinner i Australia blitt stadig større, skriver The Sidney Morning Herald.

Forskjellen på lønningene er nå oppe i 18,2 prosent noe som betyr at australske kvinner i snitt må jobbe 64 dager mer enn menn for å ha likelønn.

- Dette er ren diskriminering, noe av det er bevisst, mens annet skjer ubevisst. Når lønningene settes er det en kjønnsfordeling vi må bli kvitt, sier leder Helen Conway i Australias svar på likestillingsnemnda, Workplace Gender Equality Agency, til avisen.

I løpet av de siste 12 månedene har lønningene til australske menn økt med i snitt 2,9 prosent, mens økningen blant kvinner kun har ligget på 1,9 prosent.

Økonom Sally Jope i Security4Women tror den største årsaken til forskjellen er at australske kvinner stort sett ikke søker jobber innenfor mannsdominerte yrker. Hun mener mye ville vært rettet om kvinner også søkte seg inn mot de mer mannsdominerte industriene.

- Det er ingen grunn til at kvinner ikke kan jobbe innenfor dette, sier Jope til The Sidney Morning Herald.

Les også:

OECD: - Norske ungdommer velger feil utdanningDette er de yngste toppsjefene på Oslo BørsJobbekspertene: Kan jeg bestemme hvem som må gå i en nedbemanning?Norske sjefer forventer at vi jobber utenom arbeidstid

Publisert: