Norske arbeidstakere mest fornøyde av alle

Norske arbeidstakere er godt fornøyde med jobben, faktisk mer fornøyde enn i noe annet land. NHO og LO er uenige i hvor viktig det er.

BRA PÅ JOBB: Arbeidstakere i privat sektor er mer fornøyde i Norge enn i noe annet land, viser ny undersøkelse.

Jan Haas
  • NTB
Publisert: Publisert:

Åtte av ti ansatte i privat sektor i Norge er fornøyde eller veldig fornøyde med arbeidshverdagen, viser en global undersøkelse foretatt av bemanningsbyrået Randstad, skriver Dagens Næringsliv.

Randstad har foretatt slike undersøkelser i drøyt 30 land siden 2003 og det er første gang at Norge topper listen over mest fornøyde arbeidstakerne.

– Norske sjefer er flinke til å oppmuntre til en god balanse mellom jobb og privatliv, og lønnsnivået er generelt høyt. Derfor trives mange av oss på jobben, sier administrerende direktør Camilla Grana i Randstad Norge.

NHOs direktør for arbeidsliv, Svein Oppegaard, mener norske arbeidstakere nå må forberede seg på en ny hverdag. Han støtter derfor regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

– Vi må balansere bedriftenes behov og de ansattes ønsker på en bedre måte, sier han.

LOs nestleder Tor-Arne Solbakken er uenig og mener undersøkelsen viser at Oppegaard tar feil.

– Denne undersøkelsen viser tvert imot at vi har verdens beste system. Det å finne et nytt system er å spille hasard, vi må utvikle denne modellen og stadig gjøre den bedre. Endringene i arbeidsmiljøloven vil slå beina under dette og øke utryggheten i arbeidslivet, sier Solbakken.

Les også:

Kunnskapsministeren vil stille krav om lærlinger i universiteter og høyskolerØystein (50) har CV få kan matche - blir ikke invitert på intervjuDette er årsakene til at nordmenn skifter jobb

Publisert:

Flere artikler

  1. Næringslivsjubel for mer fleksibel arbeidsmiljølov

  2. Undersøkelse: De fleste norske arbeidstagere gjør private ting i arbeidstiden

  3. Norske ansatte er mest fornøyd med arbeidsgiveren

  4. En av seks frykter å miste jobben

  5. LO-topp: – Jeg er svært skuffet