Gladmelding til deg som har latt renten flyte: Nå synker fastrenten på studielån igjen

Renten på studielånet har vært lav lenge, men nå er den faktisk rekordlav. Du kan binde renten for 3,065 prosent i ti år. Det er tidenes laveste 10-årsrente.

SYNKER: Det er ingen grunn til å fortvile dersom du gikk glipp av forrige mulighet til å binde renten rekordlavt. Nå er det blitt enda gunstigere å binde renten i Lånekassen.

  • Maria Lekve
Publisert:

Snart har 271 000 Lånekassen-kunder mulighet til å binde renten. De nye rentesatsene, som gjelder fra 1. juli, er:

  • 2,477 prosent for tre år
  • 2,575 prosent for fem år
  • 3,065 prosent for ti års bindingstid.

Les også:Velg fastrente i Lånekassen nå

Synker igjen. Mange trodde kanskje at bunnen var nådd da fastrentene klatrert noe oppover sist gang det var mulig å binde renten. Men nå synker altså satsene igjen.

Satsene for fem og ti år synker med nesten 0,4 prosentpoeng, mens tre års fastrente går ned med nærmere 0,2 prosentpoeng.
– Den flytende renten på 2,575 prosent er dermed høyere enn tre års fastrente og like høy som fem års fastrente, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Les også:Nå starter pengetørken for studentene

Tidenes laveste. I februar anbefalte Dine Penger deg å binde renten. Men dersom du ikke lyttet på dette rådet, er det fortsatt mulig å gjøre en god rentedeal.

Nå har du sjansen til å slå til på samme 5 årsdeal som du kunne i februar. Dersom du vurderer å binde renten for 10 år, er det blitt enda gunstigere. Det er nemlig tidenes laveste ti-årsrente i Lånekassen.

Les også:Vi drar kortet for 175.000 kroner i året
Studenter som avslutter kan binde. Dersom du ønsker å binde studielånsrenten, kan du gjøre det mellom 1. og 12. juni. Dersom du ønsker å avbryte en allerede inngått fastrenteavtale, kan du også gjøre det i denne perioden.

Bind hvis du er ferdig nå! Studenter som avslutter utdanningen sin nå i vår, har også mulighet til å binde renten. - Men dersom du har planer om å motta støtte til utdanning i høst, kan du ikke søke om fastrente, ifølge kommunikasjonsdirektør Anne-Berit Herstad i Lånekassen.

Studenter som avslutter utdanningen sin nå i vår, har også mulighet til å binde renten. Men dersom du har planer om å motta støtte til utdanning i høst, kan du ikke søke om fastrente, ifølge Herstad.

De fleste av Lånekassens kunder har flytende rente (388 000), mens 173.000 av Lånekassens kunder har fast rente.

Les også:Studierenten på stedet hvil
Søk om fastrente med MinID. Du søker om fastrente på Dine sider på lanekassen.no. De logger inn med MinID, en felles innlogging til offentlige tjenester, blant annet innlevering av selvangivelsen.
– De som vurderer å søke om fastrente, bør skaffe seg MinID snarest, opplyser Herstad.
Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.

LES OGSÅ: Her glipper studieplassen for flest

Flytende billigst på sikt. Den langsiktige historikken viser at flytende rente er billigst på sikt. Du betaler nemlig en forsikringspremie for å binde renten, og den vil i det lange løp gjøre fastrente dyrere enn flytende.

Publisert:

Flere artikler

  1. Ny flytende rente blir 2,477 prosent: Ny renterekord i Lånekassen

  2. Renteras i Lånekassen: Aldri har du kunnet binde denne renten lavere

  3. Fortsatt svært lave fastrenter: Fastrenten svakt opp hos Lånekassen

  4. Billigere å binde renten: Nå synker fastrenten på studielånet

  5. Lavere fastrente i Lånekassen