Voksenpoeng

Jobbtester: Dette bør du være obs på

Evne- og personlighetstester blir mer og mer vanlig når arbeidsgivere ansetter. Hva har du egentlig krav på hvis du blir testet?

Partner Nicholay Tehrani i konsulentselskapet Navigio og førsteamanuensis Helene Tronstad Moe ved Høyskolen Kristiania gjester ukens episode av Voksenpoeng.

Sunniva Glessing
 • Nora Rydne
Publisert: Publisert:

Det blir stadig mer populært å bruke forskjellige tester i ansettelsesprosesser: Både forskjellige evne- og IQ-tester, og personlighetstester. Men hva sier disse testene egentlig om deg som jobbsøker og person, og er de alltid smarte å bruke?

I ukens episode av Voksenpoeng er Partner Nicholay Tehrani i konsulentselskapet Navigio og førsteamanuensis Helene Tronstad Moe ved Høyskolen Kristiania på plass i studio for å snakke om hva du bør tenke på hvis du skal gjennomføre tester når du søker jobb. Hvordan bør resultatene behandles, og hva ser arbeidsgiver egentlig etter når de går gjennom testresultatene dine? Ekspertene går også gjennom vanlige fallgruver, og hvordan du kan fikse testing best mulig.

Både Tehrani og Tronstad Moe mener at testing kan være bra for både de som søker jobb og arbeidsgivere - men da må de brukes riktig, som ikke nødvendigvis er en selvfølge.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Voksenpoeng
 2. IQ
 3. Test
 4. Søke jobb
 5. Rekruttering
 6. Jobb
 7. Karriere

Flere artikler

 1. Voksenpoengs jobbsøkeguide: Alt du må vite for å lande jobben

 2. Karen Dolva (30) kunne ingenting om data, men falt for informatikk: – Ganske magiske greier

 3. Betalt innhold

  Disse konteinerne er i front mot pandemien langs oljekysten

 4. Annonsørinnhold

 5. Mitt voksenpoeng: Obos-sjef Daniel Siraj

 6. Obos-sjefens tabbe fikk ros i mediene: – Vi tapte 2–300 millioner