Vet du hvem som bør bli «Årets Ledertalent»? Da må du tipse oss snarest

Det er under én uke igjen til fristen for å melde på kandidater til årets utgave av kåringen Ledertalentene. Ikke nøl med å sende inn tips, hvis du vet om en god kandidat.

FJORÅRSVINNER: I 2015 var det Jan Frode Johansen som ble stående igjen på toppen under Ledertalent-kåringen. Tips oss hvis du kjenner noen som fortjener utmerkelsen i årets utgave av Ledertalentene.

Foto: Krister Sørbø
 • Astrid Dalen
Publisert:

Førstkommende søndag, altså 21. august, er det siste frist for å tipse om kandidater til E24s Ledertalentene. Dersom du gjennom hele sommeren har sittet og ruget på et tips om en drivende dyktig leder under 35 år, bør du altså ikke lenger nøle, men klikke deg inn på vårt tipsskjema.

Det er E24 som arrangerer kåringen i samarbeid med rekrutteringsselskapet Boyden Exceutive Search.

Vi ønsker ditt talent-tips!

Det er åttende året på rad Ledertalentene arrangeres, og vi trenger din hjelp til å finne kandidatene.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?
Da kan DU tipse om denne personen ved å fylle ut tipsskjema. Det tar bare noen få minutter, og kan føre til at kandidaten du mener bør hedres, når helt opp.

Juryleder med oppfordring

Søndag oppfordret juryleder Cathrine Foss Stene arbeidsgivere til å tipse om unge, flinke ledere i virksomheten sin:

– Ledertalentene er en fin anledning for mange arbeidsgivere til å vise at de anerkjenner og er stolte av talentene i sin virksomhet, og at man vil utvikle de talentene de har, sier Foss Stene.

Til daglig er jurylederen partner i konsulentselskapet Implement Consulting Group. Resten av juryen består av følgende erfarne ledere: Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, Hege Yli Melhus Ask, leder i Gjensidiges personmarked, og Nils Øveraas, tidligere Accenture-toppsjef, og nå generalsekretær i Den Norske Turistforening.

HJELP JURYEN: Disse fire skal plukke ut årets ledertalent fra bunken du og andre publikummere sender inn. Fra venstre Hege Yli Melhus Ask, Berit Svendsen, juryleder Cathrine Foss Stene og Nils Øveraas.

Foto: E24/Scanpix

Grundig vurdering

Til høsten starter en grundig vurderingsprosess, som leder frem til selve kåringen fredag 18. november, i PWCs lokaler i Bjørvika i Oslo.

Referanser skal sjekkes, CV-er gjennomgås og intervjuer skal gjøres. Vurderingene skjer i flere ledd.

I tillegg til å kåre topp 100 – hvor den øverste på listen er årets ledertalent i – gis det ut diplomer i åtte kategorier: «Årets innovatør», «Årets digitale nytenker», «Årets selskapsutvikler», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets finansess» og «Årets samfunnsbygger».

Hver av kategoriene har en fagperson som sikrer faglig forankring innen det fagfeltet som vurderes.

Under følger informasjon om de ulike kategoriene og fagekspertene.

Dette er kategoriene:

«Årets markedsfører»

Kategorien gjelder for dem som jobber innen markedsføring, og som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare eller et produkt.

Fagperson her er Anne Britt Berentsen. Hun har vært administrerende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen og kommersiell direktør i VG. I tillegg har hun lang styreerfaring fra blant andre TV 2 og Orkla.

«Årets finansess»

Kandidaten må ha demonstrert svært høyt faglig nivå, og skapt resultater innenfor finansfaget.

Fagperson for kategorien er Kjerstin Braathen, som er konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, Norges største bank.

FAGPERSON: Konserndirektør Kjerstin Braathen i DNB skal vurdere kandidater i finanskategorien.

Foto: DNB

«Årets digitale nytenker»

Denne kategorien er for dem som har skapt resultater gjennom å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger for å videreutvikle sin bedrift.

Fagpersonen som skal bruke sin bransje-knowhow til å vurdere kandidatene her, er Dag Honningsvåg. Han er tidligere administrerende direktør i Making Waves, og en nestor i norsk IT-bransje. Honningsvåg er i tillegg og et velkjent styrenavn i flere norske IT-bedrifter, med blant annet Netlife Research og Teknograd på CV-en.

Les også

IT-nestor mener mange bedrifter er teknologisinker: – Må få inn flere unge talenter

«Årets selskapsutvikler»

Denne kategorien var med i fjor også, og omhandler endringsagenter som gjennom ledelse har forbedret eller endret en eksisterende bedrift. Kandidaten må ha drevet frem en betydelig endringsprosess på en måte som har balansert menneskelige hensyn og organisatorisk effektivitet.

Fagperson her er Vibeke Tronstad Selnes, som er generalsekretær i Connect Norge, og daglig leder av stiftelsens Trøndelag-kontor.

«Årets innovatør»

Seriegründer Bente Sollid Storehaug er fagperson for denne kategorien, som omfatter nytenkere som har utviklet noe nytt eller bestående. Kategorien omfatter de som starter fra null, og de som allerede er på god vei.

Sollid Storehaug er en av veteranene innen norsk tech-bransje, og er nå blant annet administrerende direktør i ESV Digital Nordic og medlem av regjeringens næringspolitiske råd.

FAGPERSON: Seriegründer Bente Sollid Storehaug er fagperson for innvasjonskategorien.

Foto: Gry Traaen

«Årets salgsleder»

Ny kategori, som innføres for første gang i år. Vi mener salgsleddet – og det å faktisk gjøre en jobb for å skaffe gevinst for bedriften – er så viktig at talentene her bør hedres. Kategorien er for dem som leder salgsteam, og som har skaffet betydelig omsetning og fortjeneste på bedriftens produkter.

Fagperson for kategorien er Kathrine Øi Ekås, som er tidligere salgsdirektør i Finn.no og Aftenposten, og nåværende leder av Schibsted Sales Academy. Dette er Norges største mediekonserns program for kontinuerlig forbedring og videreutvikling av salgsansatte.

Hun har 20 års erfaring fra bransjen.

Les også

Telenor-topp Berit Svendsen: – Jeg har alltid gått litt motstrøms

«Årets drivkraft»

Nok en ny kategori innført i år. Vi ser viktigheten av industrien for norsk næringsliv, og ønsker å knytte den nærmere kåringen ved å hedre de som jobber innen operations/drift. Kategorien gjelder for talenter som har operativt lederansvar der produksjonen faktisk skapes.

Fagperson for kategorien er Ole Gunnar Jakobsen, direktør i Borregaard, et av de mest kjente navnene innen norsk industri.

«Årets samfunnsbygger».

Denne kategorien er for talenter innen sosialt entreprenørskap. Det vil si ledertalenter som i tillegg til verdiskapning for egen bedrift, har utført en samfunnsnyttig innsats og adressert ett eller flere samfunnsproblemer.

Denne kategorien har også det unntaket at den tillater ansatte også fra lag og organisasjoner, ikke bare næringslivet, så lenge deres innsats kan beskrives som forretningsmessig.

Fagperson er i år som i fjor Katinka Greve Leiner, som leder Ferd Sosiale Entreprenører – det mest anerkjente miljøet innen feltet i Norge.

Les også

Studenter kappes om sommerprosjekter - disse fikk frie tøyler hos DNV GL

Les også

– Det ligger mer teknologi bak et papirfly enn en Boeing 737

Les også

– Jeg må være riv, ruskende gal

Her kan du lese mer om

 1. Ledelse
 2. Karriere
 3. Leder
 4. Arbeidsliv
 5. Ledertalentene

Flere artikler

 1. Siste sjanse! Denne helgen er siste frist for å tipse om ledertalenter

 2. Nå kan du hjelpe disse med å finne årets ledertalent

 3. Her jobber de med å finne årets ledertalent

 4. Annonsørinnhold

 5. Hjelp disse med å finne årets ledertalent

 6. Skynd deg å tipse! Bare én dag igjen!