Telenor-styret: Brekke oppga korrekt CV

Styret i Telenor sier i en pressemelding at all informasjon selskapet fikk om Brekkes akademiske kvalifikasjoner på ansettelsestidspunktet som konsernsjef, var korrekte.

IKKE BACHELOR: Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke.

Helge Mikalsen
  • Andreas Fosse
  • Johan Nordstrøm
Publisert:

– Utvelgelsen av Sigve Brekke var basert på en ryddig og grundig internasjonal prosess. De aktuelle kandidatene ble intervjuet av et fulltallig styre. Brekkes bakgrunn ble korrekt presentert for styret. Mer enn noe annet, så var det Brekkes resultater fra hans 17 år lange lederkarriere i Telenor som var utslagsgivende for ansettelsen av ham som konsernsjef, sier Frank Dangeard, styrets nestleder i Telenor.

Men styret går ikke inn på hva Brekke opplyste om sine akademiske kvalifikasjoner da han først søkte om ansettelse i Telenor i 1999.

I meldingen uttaler Telenor-sjef Sigve Brekke seg om bakgrunnen for de uriktige opplysningene.

– Jeg har aldri med viten og vilje løyet om min akademiske bakgrunn. At jeg ikke fanget opp den uriktige oversettelsen av mine studier fra norsk til engelsk, beklager jeg på det sterkeste. Men jeg må få presisere at disse studiene aldri har vært avgjørende for min karriere. Og det er derfor de heller ikke står oppført hverken på min LinkedIn-profil eller i Telenors presentasjonen av meg som konsernsjef, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Styret i Telenor sier også i meldingen at Telenor nå vil foreta en full gjennomgang av hvordan Brekkes bakgrunn beskrives. Samtidig sier de at Harvard har selv bekreftet at opptak og grad derfra er korrekt.

Les også

Slik forklarer Brekke CV-klusset

Utslagsgivende

Informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum, skriver i en mail til E24s journalist at i søknadsbrevet Brekke sendte til Telenor i 1991 var det erfaringen fra AUF, Forsvarsdepartementet og Harvard som ble trukket frem, og som dannet grunnlaget for at Brekke ble ansatt i Telenor.

Lessum sier samtidig at det er Brekkes bakgrunn fra politikken og Harvard som var utslagsgivende for at han ble ansatt i Telenor.

I dagens Kapital rettes det alvorlige beskyldninger mot Telenors konsernsjef Sigve Brekke om at han skal ha påberopt seg høyskolegrader han ikke har.

De asiatiske selskapene Telenor-sjef Sigve Brekke har ledet, har flere ganger kommunisert at nordmannen har bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Telemark.
I det siste nummeret av Kapital avsløres det at dette ikke stemmer. Brekke mangler to vekttall for en toårig høyskolekandidatgrad og 22 vekttall for en treårig bachelorgrad.
I tillegg har Brekke påberopt seg en grad fra den samme høyskolen da han søkte seg til en mastergrad på Harvard i 1996.

Les også

Her er Telenor-sjefens CV-feil

Kan ikke sende private papirer

Telenor skriver følgende om prosessen: «Før Brekke ble ansatt i Telenor hadde han allerede søkt Harvard to ganger. Den ene gangen med uriktig fremstilling av sin utdanning, men den andre gangen i henhold til de faktiske forholdene.

Brekke søkte seg til Harvard først som ulønnet forskningsassistent, og deretter søkte han om opptak til Harvards Mid-career Master Program i Public Administrasjon (offentlig administrasjon). Et studium spesielt beregnet på kandidater med lang yrkeserfaring. I søknaden til dette studiet gjorde Brekke det klart at høyskolestudiet i Bø var en serie kurs, ikke en fullverdig grad, noe dette masterkurset heller ikke krever».

E24 har bedt om å få se om Brekkes søknad, men Telenors informasjonssjef Atle Lessum svarer at han ikke kan sende Brekkes private papirer.

Les også

Telenor-sjef beskyldt for CV-juks: Innrømmer feil

Les også

Her er Telenor-sjefens CV-feil

Les også

Slik forklarer Brekke CV-klusset

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. Slik forklarer Brekke CV-klusset

  2. Telenor-sjef beskyldt for CV-juks: Innrømmer feil

  3. Her er Telenor-sjefens CV-feil

  4. Hodejeger om CV-kluss: – Dette skjer hele tiden

  5. Statssekretær om at Telenor-sjefens CV-kluss: - Uheldig