Problemer i Lånekassen

Lånekassen melder om stor pågang og enkelte kunder har hatt problemer med å binde renten. Send epost, så du har bevis på at du har prøvd, opplyser Lånekassen.

PÅGANG: Mange vil binde studielånet. Foto: Lånekassen.
  • Caroline Sesvold Tørring
Publisert:

Dine Penger anbefaler Lånekassens kunder å binde renten nå, og siste frist for å få den supergunstige renten er i dag.

Stor pågang

Mange har helt klart fulgt rådet. Men flere har møtt på problemer.

- Vi har hatt en stor pågang av kunder som vil binde renten, sier fungerende informasjonsdirektør Lånekassen Solbjørg Sørensen til Dine Penger.

Får feilmelding

At pågangen har vært stor, har Lånekassens kunder erfart. Kim Forgaard Henriksen fra Stavanger fikk bare en feilmelding da han søkte om fastrente.

- Jeg fikk melding om at jeg ikke kunne binde renten fordi jeg har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstiden. Men mitt lån varer til 2033, forteller Henriksen.

- Jeg ringte Lånekassen tirsdag, men fikk melding om at det er så stor pågang at jeg måtte ringe tilbake senere. Det hadde vært fint om fristen ble utsatt. Jeg sendte selv en e-post om feilmeldingen den 5. oktober, men den er selvsagt ikke besvart, sier Henriksen.

LES OGSÅ:Slik slipper du høy rente i Lånekassen

Send epost!

Solbjørg Sørensen i Lånekassen bekrefter at noen kunder har fått en feilmelding når de søker om fastrente.

Informasjonsdirektør Lånekassen, Solbjørg Sørensen.


- Får man en feilmelding, bør man sende oss en epost via «Dine sider» og fortelle at man vil binde renten, råder Sørensen.

- Da har man bevis på at man har vært i kontakt med oss før fristen for å binde har gått ut. De som gjør dette skal få binde lånet til renten vi tilbyr nå, forsikrer Sørensen.

To ekstra dager

Det er ikke første gang Lånekassen har samme problem. I januar 2007 rådet Dine Penger sine lesere at de burde binde renten. Da opplevde Lånekassen tekniske problemmer, og kundene fikk to ekstra dager på å binde renten.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Studentliv
  2. Lånekassen
  3. Privatøkonomi

Flere artikler

  1. Over 90.000 har bundet studielånsrenten

  2. Velg fastrente i Lånekassen nå

  3. Nesten 20.000 valgte rekordrente

  4. Renten stuper i Lånekassen

  5. Slik slipper du høy rente i Lånekassen