«Årets samfunnsbygger»: – Vil skape den mest meningsfylte arbeidsplassen for ungdom i Norge

Anne Stine Hole har hårete mål med Generasjon M. Hun ønsker å gjøre bedriften hun startet som 17-åring til en landsomfattende virksomhet. 

Publisert:

25 år gamle Anne Stine Hole er «årets samfunnsbygger». Det har Ledertalentene-juryen konkludert med.

Dette er kategorien for sosiale entreprenører - de som har utført en samfunnsnyttig innsats, i tillegg til å skape verdi for egen bedrift.

– Det er fantastisk hyggelig beskjed å få, selv om jeg opplever at det er noe som tilhører hele teamet, sier Hole.

For tiende året på rad kårer E24 Norges største ledertalent under 35 år. Fredag 7. desember offentliggjøres det hvem som vinner 2018-utgaven. I dagene frem til utdelingen offentliggjør vi vinnerne av de åtte underkategoriene Ledertalentene 2018 er delt inn i.

Unge besøker eldre

Hole er daglig leder i Generasjon M, et ideelt aksjeselskap som hun var med å stifte da hun var 17 år gammel og gikk på videregående.

Bedriften hyres inn av syke- og eldrehjem, både offentlige og private.

De ansatte er unge som jobber deltid og helg, og poenget er å skape livsglede for eldre.

Oppgavene går ut på å besøke og aktivisere de eldre.

Her kan du lese saken fra tidligere i høst, da E24 var med Generasjon M til sykehjemmet på Lambertseter i Oslo.

Som sosialt entreprenørselskap handler det om å løse et samfunnsproblem, eller snarere to for Generasjon Ms del.

VIL REDUSERE ENSOMHET: Fra venstre sitter M-venn Florentina, pensjonister Bjørg og Per, sammen med daglig leder Anne Stine Hole.

Ved å skape en naturlig møteplass for både unge og eldre, får man kanskje gjort noe med ensomhetsstatistikken i landet – som nettopp disse gruppene topper.

– Jeg har veldig hårete og morsomme mål for Generasjon M. Det går på at vi skal være den mest meningsfylte arbeidsplassen for ungdom i Norge - og livsglede for de eldre. I tillegg har vi store vekstambisjoner og ønsker å etablere oss over hele landet, sier Hole.

Kun gode erfaringer

Selv om hun og med-grunnleggerne var svært unge da de startet bedriften, opplevde Anne Stine Hole aldri noen utfordringer med å bli tatt seriøst.

Snarere tvert imot – hun følte seg privilegert som fikk starte med dette mens hun sto ved skolebenken og hadde trygge rammer i form av Ungt Entreprenørskap-programmet.

– Det var et veldig fint grunnlag å bygge videre på. Jeg vil oppfordre flere til å ha ungdomsbedrift, sier hun.

– Jeg er opptatt av å ha en åpen og tillitsbasert lederstil. Det er veldig enkelt når de ansette leverer gode resultater over tid. Jeg har kun gode erfaringer med å gi folk tillit og muligheter, sier Hole.

Måler sosiale resultater

At Generasjon M er et ideelt aksjeselskap betyr at det ikke bare er tallene i regnskapet som avgjør hvor suksessfull driften er. I tillegg til et krav om bærekraftig drift, måles bedriften på sosiale resultater, både hos pasientene og hos ansatte.

Det betyr imidlertid ikke at finansene havner i annen rekke.

– Jeg vil tørre å påstå at man må tenke på akkurat samme måte, fordi man har et regnestykke som skal gå opp i opp. Bortsett fra utbytte er det ikke de store forskjellene fra et vanlig aksjeselskap, men så er det heller ikke vår motivasjon å sitte igjen med mest mulig til egne lommer, sier Hole.

Les også

Én million månedlige brukere i 200 land

Les også

– Sa til meg selv at det siste jeg ønsket var en ny startup

Les også

Ledelsesekspert: – Ledere må fortsette å lære

Publisert:

Her kan du lese mer om