Ledertalentene 2017: Bare én uke igjen til å tipse om flinke folk

Nå går tipsfristen veldig snart ut for årets utgave av Ledertalentene. Juryleder Cathrine Foss Stene håper på flere tips fra selskaper som så langt har sittet på gjerdet.

FJORÅRSVINNEREN: Her fikk fjorårets vinner av Ledertalent-kåringen, Aneesh Rajaram, utdelt sin diplom av juryleder Cathrine Foss Stene.
Publisert:

For niende gang gjennomfører E24 en kåring av Norges største ledertalenter under 35 år. For å kunne finne frem til det aller største talentet, trenger vi hjelp av deg.

Vi er nemlig avhengig av tips til gode kandidater, og om nøyaktig én uke – torsdag 24. august – går tipsfristen ut. Med andre ord haster det nå med å sende inn ditt tips.

Les også

Nå jakter også konsulentselskapene på teknologer

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Tipsskjemaet finner du her! Det tar bare noen øyeblikk å fylle ut – og sikrer at hun eller han som du mener er en verdig kandidat, blir en del av kåringen.

– Har blitt spurt om endelig deadline

Vi har allerede fått inn mange spennende tips om dyktige, unge ledere rundt omkring i landet, noe juryleder Cathrine Foss Stene naturlig nok er godt fornøyd med:

– Vi gleder oss spesielt over at mange av de selskapene som har hatt med flinke talenter i prosessen de foregående årene, har satt seg ned i sommer og vurdert om de har noen som kan passe inn også i år, sier Foss Stene, og legger til:

JURYLEDER: Cathrine Foss Stene under diplomutdeling i 205.

– Det er åpenbart mange firmaer som ser på kåringen som en fin måte å anerkjenne sine talenter, og også bruker dette som anledning til å vise dem frem.

Jurylederen har tro på at det kommer ramlende inn enda flere tips nå mot slutten, da både hun og hennes kolleger i juryen har fått flere spørsmål om når den endelige deadlinen er for å sende inn tips.

– Det er tydelig at noen selskaper har brukt tid på gjøre en vurdering av hvilke av deres talenter som er så gode at de bør vises frem for flere.

– Se utover egen organisasjon

– Vi legger imidlertid også merke til at noen større konsern og virksomheter ikke er så ivrig på å vise frem sine talenter, tilføyer Foss Stene, som likevel håper at det kan komme inn noen tips også fra disse mot slutten av tipsfasen.

Jurylederen kommer videre med en oppfordring om å se litt utover sin egen organisasjon – kanskje du har noen i ditt nettverk som har et spesielt talent for lederskap?

– Man trenger ikke bare å tipse om ledertalenter i eget selskap. Det kan også være at man kjenner noen dyktige samarbeidspartnere, kunder eller leverandører som fortjener å være kandidat i kåringen, minner Foss Stene om.

Les alle Ledertalent-saker her

Mye jobb før arrangement 10. november

Diplomutdeling til ledertalentene som har utmerket seg mest finner sted på BI i Nydalen den 10. november. Men før dette arrangementet er det mye jobb som skal gjøres. Opplysninger skal først innhentes fra kandidater og referanser. Deretter skal rekrutteringsselskapet Boyden og fagpersonene gjøre sine vurderinger av kandidatene, før juryen så går i gang med det møysommelige arbeidet med å avgjøre hvem som er landets største ledertalenter.

Les også

HR-sjef i Storebrand: – Kompetanse kan være utdatert på fem år

I tillegg til å kåre en totalliste – hvor den øverste blir årets ledertalent – gis det ut diplomer i åtte kategorier: «Årets innovatør», «Årets fremtidstenker», «Årets rådgiver», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets samfunnsbygger» og «Årets økonomihode».

Profilerte navn i juryen

Det er en ekstern jury, uavhengig av E24, som står for selve kåringen.

I år som i fjor er det altså Cathrine Foss Stene som leder for juryen. Hun jobber i dag for Implement Consulting, og har bred erfaring – blant annet som HR-direktør i Schibsted.

Med seg har hun noen svært profilerte navn: Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas, Abelia-sjef Håkon Haugli, samt sjef for Gjensidiges privatmarked og vinner av den aller første Ledertalentene-kåringen, Hege Yli Melhus Ask.

Jurymedlemmene har profesjonell rekrutteringskompetanse og ledelseserfaring, men selv ikke de kan være ekspert på alt. Derfor har alle underkategoriene også en fagperson, som sikrer faglig forankring innen det fagfeltet som vurderes. Du kan lese mer om årets fagpersoner nederst i denne artikkelen.

Les også

– Merkelig at det står verst til i næringslivet

Les også

Ledertalentene 2017: Mie (35) sitter i ledergruppen for Oljefondets globale eiendomsinvesteringer med en portefølje på 191 milliarder

Les også

Kristin Skogen Lunds ti ledertips

Publisert:
Gå til e24.no