Arbeiderpartiet vil teste ut sekstimersdag med statsstøtte

Arbeiderpartiet går inn for å gi statlig tilskudd til bedrifter som vil teste ut sekstimersdagen eller kortere arbeidstid for sine ansatte.

Arild Grande (Ap) i stortingets spørretimen.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

– Vi har lett med lys og lykte etter tiltak som kan bidra til at flere slipper inn i arbeidslivet, sier Arild Grande, leder av Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg til Dagsavisen.

Utvalget har konkludert og går inn for at det skal etableres nasjonale tilskuddsordninger «for forsøk med kortere arbeidstid/sekstimersdag». Særlig belastende yrker skal prioriteres, og partiet mener det bør gis midler til følgeforskning «slik at man kan måle hvilke effekter forsøkene har».

– I en del belastende yrker, for eksempel innenfor pleie og omsorg, er det vanskelig å stå et helt arbeidsliv fordi folk blir utslitt. Vi ønsker derfor å se på om kortere arbeidstid kan få flere til å stå lenger i jobb, sier Grande.

Rødt, MDG og SV har gått inn for sekstimersdagen. Men Høyre reagerte kraftig da Grande i sommer sa at Arbeiderpartiet ønsket å se på sekstimersdagen.

– Nok en gang ser det nye Arbeiderpartiet til ytre venstres kampsaker for å finne løsninger. Sekstimersdag løser lite når vi vet at flere trenger å jobbe mer og stå lengre i arbeid for å opprettholde velferdsstatens bærekraft i framtida. Arbeidsgiverorganisasjonene og næringslivet må nå våkne, for dette føyer seg inn i rekken av Ap-forslag det siste halve året som undergraver norske arbeidsplasser i privat næringsliv, sa Heidi Nordby Lunde (H) til Avisenes Nyhetsbyrå.

Les også

Ap snuser på sekstimersdagen

Les også

Ap vil ha innsyn i private tilbyderes lønnsvilkår

Les også

– Vi har absolutt ikke tapt kampen om Lofoten

Her kan du lese mer om

  1. Arbeiderpartiet (Ap)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kraftige reaksjoner på Solbergs jobbadvarsel

  2. Betalt innhold

    Solberg advarer: 43 timers arbeidsuke hvis ikke flere begynner å jobbe

  3. Sanner om kortere arbeidstid: – Glem det!

  4. Annonsørinnhold

  5. Ap vil ha innsyn i private tilbyderes lønnsvilkår

  6. Arbeiderpartiet vil endre loven etter Norwegian-dom