Arbeiderpartiet vil teste ut sekstimersdag med statsstøtte

Arbeiderpartiet går inn for å gi statlig tilskudd til bedrifter som vil teste ut sekstimersdagen eller kortere arbeidstid for sine ansatte.

Arild Grande (Ap) i stortingets spørretimen.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi har lett med lys og lykte etter tiltak som kan bidra til at flere slipper inn i arbeidslivet, sier Arild Grande, leder av Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg til Dagsavisen.

Utvalget har konkludert og går inn for at det skal etableres nasjonale tilskuddsordninger «for forsøk med kortere arbeidstid/sekstimersdag». Særlig belastende yrker skal prioriteres, og partiet mener det bør gis midler til følgeforskning «slik at man kan måle hvilke effekter forsøkene har».

– I en del belastende yrker, for eksempel innenfor pleie og omsorg, er det vanskelig å stå et helt arbeidsliv fordi folk blir utslitt. Vi ønsker derfor å se på om kortere arbeidstid kan få flere til å stå lenger i jobb, sier Grande.

Rødt, MDG og SV har gått inn for sekstimersdagen. Men Høyre reagerte kraftig da Grande i sommer sa at Arbeiderpartiet ønsket å se på sekstimersdagen.

– Nok en gang ser det nye Arbeiderpartiet til ytre venstres kampsaker for å finne løsninger. Sekstimersdag løser lite når vi vet at flere trenger å jobbe mer og stå lengre i arbeid for å opprettholde velferdsstatens bærekraft i framtida. Arbeidsgiverorganisasjonene og næringslivet må nå våkne, for dette føyer seg inn i rekken av Ap-forslag det siste halve året som undergraver norske arbeidsplasser i privat næringsliv, sa Heidi Nordby Lunde (H) til Avisenes Nyhetsbyrå.

Les også

Ap snuser på sekstimersdagen

Les også

Ap vil ha innsyn i private tilbyderes lønnsvilkår

Les også

– Vi har absolutt ikke tapt kampen om Lofoten

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Arbeiderpartiet (Ap)

Flere artikler

  1. Kraftige reaksjoner på Solbergs jobbadvarsel

  2. Betalt innhold

    Solberg advarer: 43 timers arbeidsuke hvis ikke flere begynner å jobbe

  3. Sanner om kortere arbeidstid: – Glem det!

  4. Annonsørinnhold

  5. Jensen om seks timers arbeidsdag: – Kan bety økt skatt på 11 prosentpoeng

  6. Arbeiderpartiet vil endre loven etter Norwegian-dom