Atle Lessum forlater Telenor for Schibsted

Etter nesten 20 år i Telenor går Atle Lessum til mediekonsernet Schibsted.

Atle Lessum går fra Telenor til Schibsted

Foto: Telenor
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Med effekt fra 23. april vil Atle Lessum være fungerende kommunikasjonsdirektør i Schibsted. Han skal i første omgang vikariere for Nathalie Kåvin som er i permisjon.

Det kommer frem i en melding på intranettet til mediekonsernet, som E24 er en del av.

Atle Lessum kommer fra Telenor der han har jobbet siden 2000 i forskjellige kommunikasjonsroller. Den siste tiden har Lessum vært konstituert kommunikasjonsdirektør etter at Severin Roald i fjor sommer meldte overgang til Statkraft.

Som E24 skrev i januar er det tidligere Siemens-direktør Gry Rohde Nordhus som er Telenors nye kommunikasjonsdirektør. Hun begynte i jobben 1. april.

Les også

Telenor-direktør forsvant fra konsernledelsen uten varsel

Går inn i et «nytt» Schibsted

– Vi er svært glade for at Atle søkte på denne stillingen og ser virkelig frem til å ønske han velkommen. Atle har bred kommunikasjonserfaring som vil være veldig verdifull for Schibsted fremover, sier konserndirektør Mette Krogsrud i Schibsted.

– Han er en lidenskapelig og høykompetent kommunikasjonsleder fra Norges mest globale selskap og har omfattende ekspertise fra å støtte toppledelsen, inkludert styret, konsernsjef og konsernledelsen i Telenor, fortsetter hun.

Lessum selv sier at han har hatt fantastiske år i Telenor, men at han alltid har hatt et ønske om å jobbe i mediekonsernet.

– Schibsted er en sterk og velkjent merkevare med selskaper som setter agendaen hver dag (...) Det er spesielt spennende å bli med nå ettersom Schibsted møter en rekke endringer og muligheter fremover, og med en ny strategisk endring for selskapet, sier han i meldingen.

Schibsted markerer onsdag en viktig milepæl i oppsplittingen av konsernet mellom den nordiske medie- og rubrikkvirksomheten i Schibsted og den internasjonale virksomheten som er kalt Adevinta.

Adevinta blir formelt børsnotert som et eget selskap på Oslo Børs onsdag.

Les også

Schibsted-datter på børs for drøyt 50 milliarder

Les også

Avtalte Finland-oppkjøp med eierne – uten å prate med ledelsen

Les også

Blar opp 14,4 mrd. for å satse i Finland

Her kan du lese mer om

 1. Telenor
 2. Schibsted

Flere artikler

 1. Største norske børsnotering på 19 år: Skal vokse med oppkjøp

 2. Kraftig resultatvekst for «nye» Schibsted

 3. To Schibsted-ansatte er smittet av coronaviruset

 4. Annonsørinnhold

 5. Resultatbom for Schibsted – men inntektene øker

 6. Betalt innhold

  De mest overprisede aksjene på Oslo Børs