Ny kommentator i VG

VG snapper Dagbladprofil

NY VG-KOMMENTATOR: Astrid Meland (35) slutter i Dagbladet etter ti år på post.

  • Line Midtsjø
Publisert:

Etter ti år i Dagbladet forlater Astrid Meland (35) avisen til fordel for konkurrenten VG, hvor hun skal begynne som kommentator ved årsskiftet.

- Min umiddelbare reaksjon kan jeg beskrive som «skrekkblandet fryd», selv om det er en klisjé, sier Astrid Meland til E24.

Ble spurt

De ti årene i Dagbladet har hun fylt med posisjoner som nyhetsjournalist, featurejournalist, vaktsjef, kulturjournalist, samt jobbet med lyrikk. Meland er også kjent for å holde en aktiv profil i sosiale medier, hvor hun har en større leserskare.

- Jeg har gjort det meste i Dagbladet bortsett fra sporten. Jeg har kommentert mye på nett, men synes likevel VG er gærne som ansetter meg, jeg har jo ikke kommentert før, humrer hun, før hun legger til at Dagbladet fortsatt står hennes journalisthjerte nær.

HJERNEN BAK: Politisk redaktør Hanne Skartveit rekrutterte Astrid Meland til VG fra konkurrenten Dagbladet.

Gøran Bohlin

- Jeg er svært fornøyd med de ti årene i Dagbladet, og hadde ikke vurdert å skifte jobb i det hele tatt. Men når jeg ble spurt om å søke jobben så gjorde jeg det. Denne jobben henger høyt.

Nyheten kommer kort tid etter at sjefredaktør Lars Helle også slutter i Dagbladet til fordel for Schibsted-avisen Stavanger Aftenblad.

Les mer: Dagbladet mister sjefen

VG-redaktør som rekrutterte

Det var VGs politiske redaktør Hanne Skartveit som tok initiativ til ansettelsen. Etter 60-70 søknader lå på pulten og 16 intervjuer gjennomført var ikke Skartveit i tvil om hvem som skulle bli siste tilskudd i kommentaravdelingen.

- Hun er en drivende dyktig journalist som er opptatt av substans. Som journalist presenterer Astrid Meland saker med et åpent sinn. Jeg tror hun er en fritenker – og jeg er veldig, veldig fornøyd med å få henne på laget, sier hun.

Les også: Hun blir trolig ny sjefredaktør i Dagbladet

Meland begynner 1. januar neste år, etter at VGs markante og anerkjente kommentator Olav Versto (60) døde i en ulykke i juli.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv

Flere artikler

  1. - Kan bli sjefredaktør i Stavanger Aftenblad

  2. Går til VG etter 18 år i Dagbladet

  3. Hun blir trolig ny sjefredaktør i Dagbladet

  4. Annonsørinnhold

  5. Slutter som politisk redaktør

  6. Ny sjefredaktør i Dagbladet