- Jeg har fått utrolig mye oppmerksomhet

Leif Holst-Liæker ble nedringt etter at han ble kåret til årets Ledertalent 2010.

TIL TOPPS: Leif Holst-Liæker gikk til topps i fjorårets kåring av Ledertalentene.
Publisert:

- Hvor skal jeg begynne, sier Leif Holst-Liæker, om året som har gått etter at han i fjor ble kårets til Årets Ledertalent av E24.

Holst-Liæker er 32 år gammel og administrerende direktør i Viking Fottøy.

Han forteller at det var veldig overraskende å bli utpekt som Årets ledertalent 2010.

- Jeg var heller ikke forberedt på all oppmerksomheten som har kommet i etterkant av det, sier han.

32-åringen forteller at han etter kåringen i fjor høst fikk ekstremt mange forespørsler, både om å stille opp i media og å holde foredrag.

- Det at det etter hvert har blitt så mye oppmerksomhet rundt ledertalentlisten, synes jeg er ekstremt bra. Ikke spesielt for min egen del, men det at kåringen baner vei for at flere unge skal få sjansen i lederstillinger.

- Listen fremhever eksempler, og eksemplets makt er sterkt, sier fjorårsvinneren.

Les også: - Jeg er overrasket og ydmyk

Snart ny kåring

For tredje år på rad vil E24 i høst kåre Norges største ledertalent.

Over 500 tips er blitt sendt inn til oss, og juryen jobber i disse dager med å finne frem til de 100 fremste lederstjernene rundt om i det ganske land.

Allerede i slutten av september vil de første talentene bli presentert.

Ledertalentene som E24 har jaktet på, må være under 35 år, jobbe i næringslivet, ha vist lederegenskaper og ha resultat-, personal- og beslutningsansvar.

FJORÅRETS LEDERTALENT: Leif Holst-Liæker ble beskrevet som veldig ung i veldig voksen jobb av juryleder Elin Ørjasæter (i midten). Norwegian-sjef Bjørn Kjos var også tilstede under priseutdelingen i fjor.

Se hele listen fra ifjor: Norges fremste ledertalenter 2010

Etterspurt

Mange medier som kontaktet Holst-Liæker var interessert i å snakke med ham om kåringen - og om ham som person.

- Det har vært ekstremt rart at noen plutselig er interessert i deg som person. Det er ikke den typen henvendelser jeg er vant til å få. Det har vært både hyggelig og skremmende - og samtidig veldig lærerikt.

Holst-Liæker har bare hatt positive erfaringer med det å være kåret til Norges fremste ledertalent.

- Jeg synes det er bra at listen lages som den gjør – det at jeg selv ikke har bedt om å komme på der, synes jeg gjør det mye enklere. Selvfølgelig kan man diskutere om rangeringen er riktig - og jeg tror alle som er på listen er verdig vinnere, sier han.

Flere får sjansen

Holst-Liæker og de ni andre som kom på fjorårets topp ti-liste, vil i år ikke være å se på listen over Ledertalentene 2011.

- Det er bra at flere får sjansen til å vise seg frem. Det er mange som har fortjent å få en sjanse som leder tidligere, og denne listen tror jeg kan være med på fremheve dem. Jeg blir frustrert når alder blir trukket frem som en faktor som skal hindre deg i å klare en oppgave, sier han.

Som råd til dem som blir med i kåringen 2011 oppfordrer ham dem til å sile ut alle forespørslene man får.

- Det kan bli litt mye. Jeg har fått mange forespørsler om å holde foredrag, og stort sett har jeg ikke valgt å gjøre det. Det å delta i i paneldebatter og å ha en mening om ting du ikke har en mening om - bare fordi du får muligheten til det, kan være lurt å avstå fra.

Les også: Leif Holst-Liækers vei mot toppen

Publisert:
Gå til e24.no