Årets ledertalent i Vest: Finner løsninger på problemene i motbakker og regn

Konserndirektør Ragnhild Janbu Fresvik (34) i Sparebanken Vest er årets ledertalent på Vestlandet. Hun hadde aldri planlagt å bli leder.

FOKUSERER PÅ HER OG NÅ: Til tross for at hun ikke planla å bli leder, er Ragnhild Janbu Fresvik nå kåret til det fremste ledertalentet i Vest. Hun er opptatt av å til enhver tid yte det lille ekstra.

  • Anders Park Framstad
Publisert:,

– Jeg var nok et ganske utradisjonelt valg da ny konsernledelse skulle pekes ut, men jeg trives veldig godt med å være i utfordrerposisjon, sier Ragnhild Janbu Fresvik i Sparebanken Vest til E24.

Årets fremste ledertalent i regionen Vest er en 34-åring som aldri hadde planlagt at hun skulle bli leder, men som på kort tid har fått stort ansvar i landets tredje største sparebank.

Her er hun konserndirektør for bedriftsmarked og sjef for i underkant av 100 ansatte. Hun er samtidig ansvarlig for en utlånsportefølje på rundt 28 milliarder kroner og har resultatansvar på en halv milliard.

Sjekk topplisten fra Vestlandet her

– Når fant du ut at du er et ledertalent?

– Det er noen andre som har funnet det ut for meg. Jeg har ikke oppsøkt lederroller, men har vært mest opptatt av å levere så godt som overhodet mulig i de jobbene jeg har hatt. Det har gjort at jeg har fått spennende muligheter som jeg heldigvis har turt å takke ja til, sier Fresvik.

– Generelt lederskap er ikke nok

Strategien har båret frukter: Fresvik får svært gode skussmål, og beskrives som kunnskapsrik, analytisk, uredd, intelligent og som usedvanlig talentfull.

Hun forteller at hun har brukt mye tid på å sette seg inn i organisasjonen. Med bakgrunn som kapitalforvalter i Borea Opportunity Management og konsulent i Boston Consulting Group kom hun til bankbransjen fra «den andre siden av bordet».

- Jeg tror det kan ha vært en fordel. Man ser ting med andre briller og tør kanskje å utfordre etablerte sannheter og strukturer i større grad enn dersom man har vært i samme organisasjon lenge, sier hun.

Les også

Årets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre ganger

Sjekk topplisten for Midt-Norge

Samtidig er hun bevisst på å være ydmyk og lytte til sine erfarne mellomledere. Hun har prioritert å bli godt kjent i egen organisasjon, reist rundt i regionene og har snakket med ansatte på alle nivåer i divisjonen.

– Jeg tror tiden for generelt lederskap er forbi. Man må kjenne virksomheten man leder, sier hun.

Fokuserer på nuet

Fresviks ledelsesfilosofi er basert på gode holdninger, og hun understreker viktigheten av å ha utålmodighet, sult og pågangsmot til å skape resultater.

– Jeg tror at viljen til å stå på og yte det lille ekstra til en viss grad kan kompensere for erfaring, sier hun.

Hun viser til et slagord en tidligere kollega hadde på veggen: «Hard work beats talent when talent doesn't work hard». Fokuset på hardt arbeid her og nå preger også hennes ambisjoner.

– Historien har lært meg at det gir liten verdi å detaljplanlegge karrieren langt frem i tid. Erfaringen min viser at muligheter dukker opp dersom man har fokus på å gjøre en god jobb der man er. Jeg har en kjempespennende jobb, i en bedrift som er en viktig premissgiver i forhold til utviklingen av næringslivet lokalt på Vestlandet.

Les også

Årets ledertalent i Nord-Norge: - Man må ikke bli spist opp av jobben

Sjekk topplisten fra Nord-Norge

– Positivt kaos

Med mann og tre yngre barn er det begrenset hvor mye «selvrealisering» det blir tid til i hverdagen.

Det Fresvik unner seg, er løpeturer i byfjellene i Bergen. Hun liker motbakker og regn. Disse løpeturene gir gjerne grobunn for gode tanker.

– Jeg løser ofte problemer med blodsmak i munnen. Når jeg kommer hjem har jeg løsningen på problemer jeg har grublet på gjennom dagen, og må sette meg ned med penn og papir, ler hun.

Mange – også dem med mindre omfattende jobber enn 34-åringen – kan sikkert nikke gjenkjennende til at det kan være problematisk å få tiden til å strekke til.

– Hvordan løser dere disse utfordringene i hverdagen?

– Noen ganger får vi ikke løst dem. Jeg må ærlig innrømme at det tidvis hersker positivt kaos på hjemmebane, sier hun, men viser til tidligere uttalelser fra NHO-direktør Kristin Skogen Lund:

– Noe av det viktigste jeg har gjort for å få kabalen til å gå opp, er å gifte meg med riktig mann.

Les også:

Årets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre gangerÅrets ledertalent i Nord-Norge: - Man må ikke bli spist opp av jobbenNito: – Står valget mellom kvinnelig og mannlig leder - vær tøff nok til å ansette kvinnen- Jeg skal bli den nye «Wolf of Wall Street» - bare ærligSimen (28) er Petter Stordalens supertalent

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ragnhild (34) er årets ledertalent

  2. Ledertalentene: Slik gikk det med de tidligere vinnerne

  3. Ti år med Ledertalentene: – Når du står til knes i utfordringer, så ikke gjør det alene

  4. Annonsørinnhold

  5. Hun vil ha din hjelp til å finne unge ledertalenter

  6. Bred oppgang blant bedrifter på Vestlandet:
    – Vi kjører på et høyere gir