Mistet oljejobben – tapte rettssak mot arbeidsgiver

En av de rundt 2.400 som mistet jobben i oljeserviceselskapet National Oilwell Varco, har tapt saken hun anla for å få jobben tilbake.

TAPTE: Kvinnen som mistet jobben i oljeselskapet National Oilwell Varco, tapte i retten. Det skriver Stavanger Aftenblad.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Kvinnen var en av 900 som mistet jobben i den første nedbemanningsrunden i 2015. Hun mente ansiennitet og kvalifikasjoner tilsa at andre burde mistet jobben før henne. I tillegg mente kvinnen hun burde blitt vurdert for andre stillinger, og at det var sosiale hensyn som tilsa at hun burde beholdt jobben, skriver Stavanger Aftenblad.

LO-advokat Merete Akerø førte saken for kvinnen og argumenterte for at hun hadde et vern mot oppsigelse fordi hun hadde varslet om mobbing på arbeidsplassen, et varsel selskapet sier ble tatt alvorlig og fulgt opp. Retten fant ingen grunn til å behandle kvinnen som varsler med krav på spesielt vern i den aktuelle saken.

National Oilwell Varco sa i retten også at det ble foretatt en «grundig kompetansekartlegging» av kvinnen, og hun ble vurdert av sine ledere. Stavanger tingrett konkluderte med at selskapet har gjort så grundige vurderinger som «en bør kunne forvente». Kvinnen tapte på alle punkter. Hun må fratre stillingen innen utgangen av april og må også dekke 261.000 kroner i sakskostnader for arbeidsgiveren.

Les også

Noryards BMV er konkurs

Les også

Styringen av oljefondet får kritikk

Les også

Oljeprisen opp 15 prosent på én uke

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Stavanger
 2. Oljebransjen
 3. Olje og gass

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Olje-sparket tapte mot National Oilwell Varco

 2. Betalt innhold

  Saksøkte NOV etter oppsigelse, tapte på alle punkter

 3. 265 kan miste jobben i National Oilwell Varco

 4. Betalt innhold

  2000 oljejobber forsvant i uken som gikk

 5. Betalt innhold

  2.000 oljejobber forsvant denne uken