Ledertalentene 2019

Skaper møteplasser for unge i finansbransjen

Mens studietiden er fylt med sosiale arenaer, syns Ine Oftedahl det manglet i arbeidslivet. Sammen med en studievenninne tok hun saken i egne hender.

STYRELEDER: Ine Oftedahl er styreleder i Ung i Finans.

Foto: Karoline Johannessen Litland, E24
 • Karoline Johannessen Litland
Publisert:

– Det skulle egentlig bare være noe lite, vi så for oss rundt 100 medlemmer. Etter to uker hadde vi imidlertid 300 medlemmer og nå har vi nesten 1.700, forteller styreleder i Ung i Finans, Ine Oftedahl.

Interesseorganisasjonen Ung i Finans ble stiftet i 2016 og er en organisasjon for unge under 35 år som jobber i finansbransjen.

Medlemmene er alt fra nyutdannede til administrerende direktører og favner yrkesgrupper som økonomer, jurister, revisorer og teknologer.

E24 skal igjen kåre årets unge ledertalent.

Kjenner du et ungt ledertalent? Tips oss!

Les også

Kom til Norge som 16-åring uten å kunne alfabetet, nå er 27-åringen butikksjef

Ideen fikk Oftedahl sammen med en studievenninne da hun etter endt siviløkonomutdanning ved NHH, begynte som trainee i DNB. Mens studiehverdagen var aktiv og åpnet for å treffe mange mennesker innenfor ulike fag og studieretninger, var det i arbeidslivet vanskeligere å treffe andre unge utenfor virksomheten. Det var ingen møteplass.

– Jeg savnet å ha noe å gjøre på fritiden, som ikke var jobb, men som likevel var relevant. Da bestemt vi oss for å starte noe selv, og det ble Ung i Finans, forteller Oftedahl, som i tillegg til å være styreleder i Ung i finans også er Director of Data Transformation i DNB.

KONFERANSE: Ung i Finans arrangerer årlig flere konferanser. Bildet er tatt på en DNB-konferanse.

Foto: Stig Fiksdal

Døråpner inn i næringslivet

Ung i Finans arrangerer jevnlige konferanser med forskjellige aktuelle temaer. Alt arbeidet som legges ned, er frivillig og ulønnet. Til gjengjeld forteller Oftedahl at hun har fått et stort nettverk blant foredragsholdere, medlemmer og sponsorer samt verdifull styreerfaring.

Les også

Ledertalentene 2019: Gründere skal gjøre «likes» om til penger

– Jo større vi blir, desto flere har hørt om oss, og det er en døråpner at man har hatt et verv her. At jeg var med og startet organisasjonen, har det kommet mye positivt ut av, forteller hun.

Tilbakemeldingene fra medlemmene og foredragsholderne har vært positive, men med 1.700 medlemmer er det rift om plassene på arrangementene. Styrelederen forteller at man forsøker å sørge for en slags rullering som gjør at alle får muligheten til å delta på noen av arrangementene, samt at det er en viss kjønnsbalanse.

Finansbransjen har i en årrekke vært kjent for å være dominert av middelaldrende, dresskledde menn. Slik er det fortsatt i deler av bransjen, ifølge Oftedahl, men det sees tegn til endring, og man forsøker i større grad å få kvinner inn i finansstillingene. Likevel er det vanskelig å få opp kvinneandelen dersom ikke kvinner søker stillingene.

– I frontfinans er det nok vanskeligere å få kvinnelige søkere, sier Oftedahl.

– Er det fordi kvinner ikke tør?

– Det er vanskelig å si. Personlig tenker jeg kanskje at mange kvinner er redde for de tunge finansjobbene. Det er synd, svarer hun.

MØTEPLASS: Ung i Finans er en møteplass for unge under 35 år som jobber i finansbransjen.

Foto: saycheeze.no

I Ung i Finans er imidlertid kvinner godt representert. Like etter oppstarten var kvinneandelen i organisasjonen godt over 60 prosent.

– Da tenkte vi at det kanskje er enda viktigere for unge kvinner i bransjen å ha et nettverk, forteller Oftedahl og opplyser at kvinneandelen i dag har jevnet seg ut til omkring 40 prosent.

Les også

Disse egenskapene ser hodejegeren etter

En god oppskrift

Etter fire år i Ung i Finans-styret føler hun snart det er på tide å slippe nye krefter til. Årene har likevel gitt mersmak på videre styrearbeid.

– Jeg liker å sitte i styre. Ung i Finans tar fortsatt mye av min tid, men i starten var det i tillegg veldig mye arbeid for å få sponsorer til konferansene våre. Nå er det nesten kø av sponsorer, fordi flere har hørt om oss, sier hun.

I januar hadde styret strategisamling for å stake ut kursen videre. Ett av målene er å sikre aktive medlemmer i organisasjonen.

– Da tror jeg vi vil få enda flere tilbakemeldinger på hva som fungerer og hva vi kan bli flinkere på, sier styrelederen.

Når nye styremedlemmer jevnlig kommer inn, tror hun også man får inn nye impulser som videreutvikler organisasjonen.

– Det er gøy å se at medlemstallene fortsatt stiger. Jeg tror vi har funnet en god oppskrift, avslutter hun.

Er du opptatt av ledelse, karriere og talent? Meld deg inn i Facebook-gruppa E24 Ledertalentene!

Les også

Ledertalentene 2019: Slik utvikler DNB dyktige ledere

Les også

Sluttet i Aker Solutions uten å vite hvor han skulle – ber nordmenn ta mer risiko

Les også

God ledelse har ingen aldersgrense - hvem blir årets ledertalent?

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2019
 2. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. E24 satser på yngre lesere: Inngår partnerskap med Ung i Finans

 2. Vil hjelpe norske gründere ut i verden

 3. Betalt innhold

  Yrja Oftedahl har intervjuet 100 «Power Ladies:» Dette har hun lært

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Kremen av finans: Slik lykkes du i oppkjøpsbransjen

 6. Ledertalentene 2019: Slik utvikler DNB dyktige ledere