Tidligere Sbanken-topp til Skanska

Christoffer Hærnes gjør Skanska-comeback - blir digitaldirektør.

Christoffer Hernæs bytter bransje fra bank til bygg- og anlegg.
Publisert: Publisert:

Christoffer Hernæs forlot jobben som digitaldirektør sommeren 2020. Etter ett år i eget konsulentfirma, er han nå klar for en ny lederstilling. 1. januar blir han direktør for eiendomsutvikler Skanskas digitalavdeling Skanska Digital.

– Da jeg så utlysningen. var det ikke noe å lure på. Her var det bare å søke, sier Hernæs til E24.

Etter flere toppstillinger i bankbransjen, gleder Hernæs seg til å bli kjent med en ny bransje. For et år siden fortalte Hernæs i E24s podkast Voksenpoeng at barndomsdrømmen var å bli «byggemann».

– Så nå får jeg nesten oppfylt barndomsdrømmen. Jeg får i alle fall hjelpe bransjen med å bli enda bedre i fremtiden, sier Hernæs.

Les også

Christoffer Hernæs om sjefspausen: – Jeg skal tilbake i krigen

I stillingen skal han jobbe med å utvikle nye digitale løsninger for Skanska, blant annet for energieffektivisering i nybygg og på byggeplasser.

– Jeg er klar for å ha flere spørsmål enn svar igjen. Jeg tenker det er en del ting jeg kan som har en overføringsverdi, og så er det en del ting jeg ikke kan som jeg gleder meg til å lære av fremtidige kolleger i Skanska.

Konserndirektør for digitalisering, Jo Mortensen i Skanska Norge er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig glade for at Christoffer med sin brede erfaring fra digitalisering av store og til dels komplekse virksomheter og verdikjeder har takket ja til å lede Skanska Digital. Det å ha så erfarne ledere om bord er viktig for å gjøre oss i stand til å gjennomføre den strategiske reisen vi står overfor, sier Mortensen i en pressemelding.

Publisert:

Her kan du lese mer om