Jakter årets ledertalent: – Mer lagleder enn hærfører

E24 kårer Norges største ledertalent 2022. Gro Reinertsen er sjef for hodejegerbyrået Mercuri Urval og røper hvilke lederegenskaper hun mener er viktigst.

Gro Reinertsen er leder for hodejegerbyrået Mercuri Urval Norge.
 • Jonas Hagmansen
Publisert:

– Det vi ønsker å si noe om er de personlige egenskapene til kandidatene og hva de kan få til fremover. En CV sier noe om hva de har fått til, vi vil finne ut av hvordan de kan ta talentet sitt videre, sier hun.

Hodejegerbyrået skal intervjue flere titalls kandidater i kåringen av Norges største ledertalent 2022. I denne artikkelen forteller hodejeger-sjefen hva de ser etter.

Årets kåring blir den 14. i rekken og i disse dager strømmer tipsene inn. For å finne de aller beste kandidatene trenger juryen og E24 din hjelp. Kjenner du noen under 35 år som har utmerket seg i en lederstilling i privat næringsliv, så tips oss her!

Det skal kåres en vinner, en andre- og tredjeplass. Og i tillegg til en topp ti-liste skal det også kåres vinnere i syv underkategorier.

Å oppnå den gjeve tittelen «årets ledertalent» er ikke enkelt. Kandidatene blir vurdert basert på sin CV, referanser, intervju med eksperter innen sin aktuelle kategori og intervju med hodejegerbyrået Mercuri Urval. Til slutt vil noen få sjansen til å bli vurdert av juryen.

 • Kjenner du et talent? Tips oss her! (vi tar imot tips til midten av august)

Resultatorientert og empatisk

– Vi vil bli kjent med mennesket. Hvem de er, hva er de opptatt av, hvilke verdier de baserer lederskapet sitt på og hvordan de reflekterer rundt lederskapet sitt, sier hun.

Lederen for Mercuri Urval Norge sier det er viktig å finne gode lagspillere som har et ønske om å gjøre andre bedre. Det betyr at de må ha evne til å se medarbeiderne sine, og hjelpe de å stå støtt slik at de kan utvikle seg.

Les også

NHO-sjefens ledertips: – Ikke kopier andre

Det er de myke verdiene. Resultat -og måloppnåelse er minst like viktige i følge Mercuri Urval-sjefen. Det ene utelukker ikke det andre mener hun.

– Det å være en empatisk leder som ser andre går ikke på bekostning av å være veldig resultat -og målorientert. Tvert imot, det er et av de viktigste verktøyene man har, slår hun fast.

Slutt for hærførere

Det har skjedd mye i norsk næringsliv siden Mercuri Urval ble etablert i 1959. På spørsmål om hvordan lederskap har endret seg på disse årene ser hun noen tydelige trender.

– Det er andre krav til ledere i dag enn det var før. Verden er veldig omskiftelig og ledere må kunne endre seg, og sine organisasjoner raskere nå enn man gjorde tidligere, sier hun.

Les også

Skille seg ut på arbeidsplassen – Handler ikke om å rope høyest

Hun mener det er avgjørende at medarbeidere blir hørt og får tilbakemeldinger. Det er blitt viktigere med individuell oppfølgingen og utvikling hvor ledere sørger for å skape trygghet, tillit, og utvikling.

– Lederne må være mer lagledere enn hærførere, sier hun.

Modig og motivert

Hvis du har lederambisjoner så er det avgjørende at du er motivert. Reinertsen kaller det et svært viktig kriterie i all lederutvelgelse.

– Du må være motivert for å bidra til å skape resultater sammen med andre, sier hun.

Motivasjon er også en viktig faktor for å våge å kaste seg ut i lederrollen, ifølge hodejegeren. Hun har spesielt ett tips til unge som ønsker å ta på seg utfordringen det er å være leder.

– Unge som har den motivasjonen må tørre å hoppe i det, og prøve ut om de trives i lederrollen. Tør å gjør feil, tør å spørre om hjelp, og være modig, sier hun.

Les også

Dette synes Emilie Stordalen er utfordrende som leder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. E24
 2. Ledelse
 3. Ledertalentene
 4. CV
 5. Motivasjon

Flere artikler

 1. Veien fra lederkontoret til gulvet kan bli farlig lang

 2. Ekspert: Dette kjennetegner et ledertalent

 3. Ledertalentene 2022: Siste dagen til å komme med tips

 4. – Mange ledere tenker for smått om bærekraft

 5. Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!