Kvinner kjenner seg ikke igjen i ekspertenes dom: Nikita-gründer: Kvinner er ikke kvinner verst

Jo flere kvinner, jo flere konflikter, hevder jobbekspertene. Men det får Inger-Ellen Nikolaisen, som er Nikita-Gründer og eier av Nordens største frisørkonsern til å riste på hodet.

KVINNER PÅ TOPPEN: Ledergruppen i Raise Gruppen, består av ti kvinner - og ingen menn. De tror ikke noe på at kvinnedominerte miljø er mer preget av konflikter.

FOTO: Maria Lekve
  • Maria Lekve
Publisert: Publisert:

– Vi er kommet mye lenger i 2012, sier Inger-Ellen Nikolaisen, som et svar til Dine Pengers sak omkonflikter på arbeidsplassen.

Jobbekspertene - Thorleif Solstad, i SolstadGruppen AS og BI-forsker Kjell Hjertø hevder at arbeidsplasser som består av 100 prosent kvinner er mer preget av bråk, enn ellers i arbeidslivet.

HAR SYTEFRI SONE: Det er ikke flere konflikter på kvinne-arbeidsplasser. Det mener Inger-Ellen Nikolaisen, som er Nikita-Gründer og eier av Nordens største frisørkonsern, Raise.

Dette får Inger-Ellen Nikolaisen, som er Nikita-Gründer og eier av Nordens største frisørkonsern, Raise Gruppen, til å rase:

– Dette stemmer overhodet ikke med min virkelighet, sier Nikolaisen til Dine Penger.

– Vi har mange kvinner ansatt i denne bransjen og i vår bedrift. Jeg har bestandig vært opptatt av å minimere konflikter. Her velger vi bort «sutreklubben Svanhild» og har en sytefri sone på kontoret, sier gründeren og bedriftseieren.

LES OGSÅ: – Jo flere kvinner, jo flere konflikter

Ingen menn. Rundt bordet i konsernet Raise' lokaler i Storgata, er det ti kvinner i sjefsstolene. Det er ingen menn i ledergruppen.

– Det er en myte at det er mer konflikter i kvinnebedrifter. Men det stemmer overhodet ikke, sier Rita Kristin Broch, som er konserndirektør i Raise Gruppen.

Alle i ledergruppen har erfaring fra mannsgrupper. Men ingen av damene sier at de merker noen forskjell i konfliktnivået.

– Mangfold skapes ikke av kjønnsnivå, men av ulike personlighetstyper, skyter en lederkollega inn.

LES OGSÅ: Vi jobber stadig mindre på fredager

«Er kommet lenger i 2012». En sytefri sone, er ifølge Nikolaisen et sted der man er opptatt av løsninger, fremfor å kun se utfordringer. Hun omtaler «sutreklubben Svanhild» som et fenomen fra de gamle syforeningene og kvinneforeningene.

– Jeg tenker at det ekspertene kommer med er en gammeldags virkelighetsbeskrivelse. Kvinnen er blitt holdt tilbake. Mannen fikk input i arbeidslivet, mens kvinnene ble gående hjemme. Men vi er kommet mye lenger i 2012, sier Nikolaisen.

Hun sier at hun blir irritert over påstander om at kvinner skaper flere konflikter enn menn:

– Jeg frykter at sånne utsagn som at kvinner er kvinner verst, blir en sånn vedtatt sannhet. Men jeg er opptatt av å si at det slettes ikke en sannhet for alle. Jeg har gjennom hele mitt liv vært svært bevisst på og jobbet imot denne type holdninger, sier Nikolaisen

LES OGSÅ: Slik blir du en jobbvinner

Elsker engasjement. Nikolaisen mener at bedriftskultur er viktigere enn kjønn.

– Det er viktig å ha en åpen kultur hvor det er lov å si hva man mener. Det starter på toppen av en organisasjon og forplanter seg nedover. Uenighet er bra, så lenge det tas opp. Ellers blir det mye konflikter og korridorsnakk, sier Nikolaisen.

Hun forteller at det er viktig å konstatere problem, finne løsninger, i stedet for å fokusere på det negative.

– Sutring og konflikter kommer man ingen vei med. Men engasjement er bra. Jeg elsker engasjement. Det er viktig at det er høyt under taket, at folk tør å si hva de mener, at folk tør å være litt gal, sier Nikolaisen, som ønsker å invitere de to jobbekspertene på et besøk i bedriften.

– Ekspertene burde kanskje tatt seg en tur ut og jobbet litt mer sammen med kvinner. Det er ganske artig faktisk!

Publisert:

Flere artikler

  1. Frisørkjempe i brev til regjeringen: – Situasjonen er svært dramatisk for oss

  2. Les ekspertens tips til hvordan du takler konflikter på arbeidsplassen: – Jo flere kvinner, jo flere konflikter

  3. Nytt lovforslag til tjenestepensjon: Nå kan det bli dyrere å ansette kvinner

  4. - Ledelse handler omå væretøff og troverdig

  5. Halve befolkningen i dobbel pensjonsklemme: – Kvinner må våkne