Færre filialer, men flere ansatte i bankene

Mens flere hundre bankfilialer er blitt borte siden årtusenskiftet, var det flere bankansatte i fjor enn for 16 år siden.

MINKER BEHOV: Teknologiske nyvinninger gjør at bankkundene får mindre behov for filialer, men bankene må likevel ansette fler.

Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ved inngangen til 2015 var det 25.437 bankansatte i Norge, 666 flere enn i år 2000. I den samme perioden gikk antall bankkontorer og filialer ned fra 1.457 til 1.042, skriver Dagsavisen, som har hentet inn tallene fra Finans Norge.

Samtidig som bankene har fått flere ansatte, har kundene tatt over mange av oppgavene de før måtte få utført i sin lokale filial.

– Vi ser mye positivt ved den teknologiske utviklingen i bankene, men tjenesteutøvelsen er veltet over på forbrukerne. Nå sitter vi og taster inn lange KID-nummer og gjør andre oppgaver bankansatte gjorde for oss før, sier Audun Skeidsvoll, som er direktør for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet.

Informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge tror «den store avskallingen» i antall ansatte skjedde under bankkrisen på 1990-tallet og har følgende forklaring til utviklingen på 2000-tallet.

– Det har i perioden vært stor grad av dynamikk gjennom å bygge opp ny kompetanse. Næringen har hatt en betydelig produktivitetsvekst i perioden, skriver han i en e-post til avisen.

Les også

Omfattende problemer med DNBs banktjenester tirsdag

Les også

– Mer sannsynlig at vi åpner nye enn at vi legger ned

Les også

Facebook-storm mot DNB-nedleggelser: – Nå bytter jeg bank!

Publisert:

Flere artikler

  1. Finans Norge om kutt i storbankene: - Digitaliseringen spiser arbeidsplasser

  2. – Mer sannsynlig at vi åpner nye enn at vi legger ned

  3. Nær én av tre sparebankfilialer borte på 10 år

  4. Annonsørinnhold

  5. DNB har brukt 2,5 milliarder på sluttpakker på fem år

  6. DNB reduserer resultatet i første kvartal