NHO vil ha slutt på at innleide erstatter fast ansatte

NHO liker dårlig at innleie fra vikarbyråer erstatter faste ansettelser. Også Fellesforbundet vil stramme inn regelverket.

MINDRE FAST: NHO liker ikke tendensen der innleid arbeidskraft erstatter det som egentlig burde tilsi en permanent fulltidsstilling.

Foto: Jarl Fr. Erichsen NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– Særlig de siste årene har vi sett en utvikling i bruk av innleie fra de typiske vikarsituasjoner mot en økende tendens til at bedriftene inngår avtaler med et bemanningsbyrå om innleie av arbeidskraft på mer regulær basis, sier direktør for tariff og medlemstjenester i NHO, Nina Melsom, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

NHO påpeker at det gamle regelverket skulle gjøre innleie til et alternativ til midlertidige ansettelser, ikke erstatte faste ansettelser.

– Det finnes et unntak som sier at hvis du inngår en avtale med de tillitsvalgte, kan du leie inn utover det som er normalordningen. Det er særlig den ordningen vi ser at i økende grad har blitt brukt innen bygg og anlegg og i industrien, sier Melsom.

– Vi er positive til at NHO nå er villige til å diskutere den berømte ansettelsesformen «fast ansatt uten garantilønn», sier nestleder i Fellesforbundet Steinar Krogstad.

Les også

Virke-direktør vil øke mangfoldet – uten å sladde navnet på jobbsøkerne

Les også

50.000 varslede permitteringer og oppsigelser i fjor

Les også

Lønnsøkningen ved jobbskifte krymper

Her kan du lese mer om

 1. Arbeidsliv
 2. NHO

Flere artikler

 1. 10.000 ut i politisk streik mot bemanningsbyråer

 2. Betalt innhold

  Offshorearbeider tapte mot oljeselskapet Lundin i retten

 3. Streikende til kamp mot bemanningsbyråer

 4. Annonsørinnhold

 5. Virke positiv til ny bemannings-app: – Virker som en innovativ løsning

 6. Slik vil regjeringen dempe EØS-motstanden: Ber arbeidsgiverne finne norske arbeidere