12 prosent av millennials tror de må jobbe til de dør

Lengre levealder og en snikende eldrebølge har ikke gått upåaktet hen blant millennium-generasjonen.

TROR PÅ LANG KARRIERE: 12 prosent av millennials tror de må jobbe helt de dør. Bildet viser Hadas Ben-Tsur, Lior Torenberg and Danielle Robin som jobber i New York (Illustrasjonsfoto).

Manon Jacob AFP
  • Geir Molnes
Publisert:

En undersøkelse laget av Reputation Leaders på oppdrag fra Manpower viser at hele 12 prosent av verdens «millennials», eller millennium-generasjonen, tror de aldri vil få pensjonere seg. De tror de må jobbe helt frem til dagen de dør, ifølge undersøkelsen. Millennials defineres i undersøkelsen som personer født mellom 1982 og 1996.

Undersøkelsen er basert på svarene til 11.000 millennials fordelt på 25 ulike land.

Pensjonspessimismen er høyest i Japan, der hele 37 prosent innen denne aldersgruppen venter at de må jobbe til de dør. Det er mer enn tre ganger så mange som i Spania, der bare 3 prosent venter det samme. I Norge er tallet på 9 prosent.

Les også

Dette er «millennials» drømmeby

Samtidig viser undersøkelsen at de fleste venter å bli pensjonister et sted mellom året de fyller 60 og 74 år (67 prosent). 27 prosent av de spurte venter å jobbe til de blir 75 år eller eldre.

Jobber mye

Undersøkelsen viser at 70 prosent jobber mer enn 40 timer i uken, og nesten 25 prosent jobber mer enn 50 timer i uken. Her er det imidlertid store forskjeller fra land til land. I India rapporterer millennials at de jobber 52 timer i uken, mens snittet for Storbritannia og Australia ligger på 41 timer.

I Norge, Brasil og USA ligger snittet på 45 timer i uken.

Selv om mange millennials venter at de må jobbe lenger, er mange optimistiske på sin egen karrieres vegne. To tredeler av de spurte er optimister på kort sikt, mens 62 prosent av de spurte svarer at de tror de vil kunne finne en like god eller bedre jobb innen tre måneder, dersom de mistet jobben sin i morgen.

Les også

Disse ti jobbene eksisterte ikke for ti år siden

Mest optimistisk er man i Kina, Mexico, Sveits og Tyskland, mens pessimismen er størst i Japan, Hellas og Italia.

Undersøkelsen tar imidlertid for seg millennials som allerede er i jobb. Optimismen er neppe like stor blant dem som er utenfor arbeidslivet.

Mest opptatt av penger

Den viktigste faktoren for millennials på jobbjakt er lønnen. 92 prosent oppgir dette som viktig. Jobbsikkerheten kommer på annenplass med 87 prosent, mens mulighet for ferie og fritid får 86 prosent.

80 prosent svarer at de er opptatt av å jobbe sammen med gode kollegaer. Her er det også store variasjoner mellom landene. 91 prosent svarer at de er opptatt av gode kollegaer i Brasil, mens bare 55 prosent mener det samme i Japan.

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv

Flere artikler

  1. Dette er studentenes drømmearbeidsgivere

  2. Studie: Nye jobber viktigst for nordmenn før valget

  3. Teknologi som utgjør en positiv forskjell

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny undersøkelse: Åtte av ti unge vil bli ledere

  6. Investorer om svenske boligpriser: Spår 10-15 prosent fall